xelu.net
 
llistat de temes (22)
:: Cagum el Pare Noel! (4 comentaris)
:: Club de lectura (3r trimes (21 comentaris)
:: Club de lectura (4t trimes (54 comentaris)
:: Club de lectura (abril - m (26 comentaris)
:: Club de lectura (gener - f (31 comentaris)
:: Club de lectura (gener - f (17 comentaris)
:: Club de lectura (juliol - (25 comentaris)
:: Club de lectura (juny - ju (19 comentaris)
:: Club de lectura (març - a (20 comentaris)
:: Club de lectura (octubre - (37 comentaris)
:: Dependència o independèn (15 comentaris)
:: Discussions literàries (34 comentaris)
:: Els Indignats (17 comentaris)
:: Els valors (46 comentaris)
:: FaceBook, la nova manera m (11 comentaris)
:: Integració a través de l (13 comentaris)
:: L'educació està fatal? O (6 comentaris)
:: Lost (Perdidos): (87 comentaris)
:: No tindràs casa en la put (6 comentaris)
:: Progrés i sostenibilitat (61 comentaris)
:: Violència de gènere (6 comentaris)
:: Windows Vista? XP? Línux? (23 comentaris)
 
top 10 visites fòrum
:: Lost (Perdidos): (109357 visites)
:: Els Indignats (101739 visites)
:: Windows Vista? XP? Línux? (100378 visites)
:: Els valors (99573 visites)
:: Club de lectura (4t trimes (99283 visites)
:: Cagum el Pare Noel! (95816 visites)
:: FaceBook, la nova manera m (94988 visites)
:: Dependència o independèn (94301 visites)
:: Discussions literàries (94285 visites)
:: No tindràs casa en la put (93909 visites)
 
BitWorks - Disseny web, allotjament web (hosting), disseny gràfic, programació, bases de dades i venda de material informàtic
 
PARTICIPA A XELU.NET
xelu.net >> àgora 2.0 >> fòrum >> (22 temes disponibles)
: | | | | | | | |
Els valors
04/03/2009 - Xevi Vilardell Bascompte
Aquest tema ha rebut 99573 visites
Els valors
comentari inicial
Afegir comentari afegir comentari
els vostres comentaris (46 comentaris)
PARTICIPA A XELU.NET
comentari inicial
Vivim en una societat on cada cop es valora més les possessions materials, on l’aparença és molt important i on les relacions humanes cada cop són més estranyes. El valors tradicionals de la família, l’amistat, el respecte pels altres, el respecte per la natura, el valor de l’esforç, la solidaritat i molts altres semblen entrar en decadència a favor de l’individualisme i el consumisme. A mi, d'entrada, em passen pel cap unes quantes preguntes:

>> Cap a on anem com a societat?
>> Què és el que volem deixar d'herència a les generacions futures?
>> On ens porta el consumisme?
>> Funciona el model capitalista?
>> Què podem fer per ajudar el planeta?
>> Què podem fer per ajudar-nos nosaltres mateixos? (en quan a respecte pel nostre cos i hàbits alimentaris)
>> Hi ha un model alternatiu al consumisme desenfrenat?
>> Les noves tecnologies ens comuniquen cada cop de manera més fàcil però ens aïllen més a nivell social?
>> És important valorar les coses per l'esforç que ens ha costat aconseguir-les?

A veure si entre tots podem anar desgrenant les preguntes i trobar possibles camins, solucions, respostes...
Afegir comentari afegir comentari
COMENTARI:
SIGNATURA:
EMAIL: (si vols rebre actualitzacions dels nous comentaris)
   
   
 
   
 
els vostres comentaris (46 comentaris)

Autor/a del comentari: toni - Data: 10/04/2009

Crec que el model capitalista no funciona. Pensó que esta creat per que el ric es faci mes ric i el pobre sigui mes pobre. Crec que un dels problemes d’ aquesta crisis que estem vivien es culpa d’ aquest model capitalista.


Autor/a del comentari: Borja Areñas Bubaré - Data: 02/04/2009

L'Africa s'ha limitat a dir que aixo no es just que nomes fem que comrar i treballar,pero jo penso que ella que en sap d'aixo si no a treballat en se vida.També que el comentari podria estar una mica més elaborat.És veritat que el món está pensat per aveura qui te més abiam qui es millor en aixo qui te més que aquell.Pero crec que també em de apendre a precindir d'aquestes coses,hi ha coses més importants que tot aixo.Crec que el tema esta ben visualitzat pero li falta una mica de empenta, abiam si en el proxim t'inspiras una mica més noia.Jo crec que no es un tema que ens aigui de preucupar molt perque si saps el que et combe i el que no penso que pots viure tranquil igulment,hi ha coses que son més importans com es la crisi economica,la falta de feina,el paro aumenta i cada cop anem a pitjor,aixo si que ens a de preucupar.


Autor/a del comentari: Borja Areñas Bubaré - Data: 02/04/2009

Jo estic d'acord amb en Toni nosaltres no valorem moltes coses de les que tenim,o hauriem de valora una mica més i aixo es culpa de la societat en general,pero tambe es veritat que per aquesta fase i passem tots o sigui que si vol generalitzar que si inclueixi ell també,es una etapa de la vida que tots em de viure aquesta de apendre a valora les coses.Jo crec que si tu pares a pensar aquest comentari esta una mica fora de lloc,aixo de desputrica al joven no bé al cas.També crec que dels marrecs que no volen estudia si a de incluir perque si no no s'estaria treien el graduat.

Autor/a del comentari: Borja Areñas Bubaré - Data: 02/04/2009

Jo crec que el plantejament que fa en Sergi esta molt be aixo de paranse a pesar el que ens pasara,pero crec que el que tingui que passar el dia de dama ja ens o trobarem,aixo de que ens passara quant ens morim no es un tema que em preucupi,ja prou feines tic en viure el dia a dia,jo crec que aixo de la mort no ens o em de para a pensar perque el que tigui que pasar passara i prou.

Autor/a del comentari: toni - Data: 01/04/2009

El joven d'avui en dia no valora les coses. Crec que s'ho troben tot molt mastegat i no tenen que fer grans esforços per obtenir el que volen. La culpa en molts casos des del meu punt de vista, crec que poden ser els pares d' aquests joves que els ho donen tot sense que els seus fills tinguin de guanyar-se les coses i aixi crec ho valorarien mes.

Autor/a del comentari: toni - Data: 31/03/2009

Bueno, yo volia dir que el juven no valora les coses, o gairabé tot el juven millo dit. Yo personalment crec que hi ha un llarg cami de jove fins que t' anadones de la realitat de aquet món. Crec que els nanus de avui en dia no valoren moltes coses que cuan et fas gran t'anadones que hi son i abans no li donaves importància.Per aixòem fa gràcia tots aquets marrecs que no volen estudia i no s'enedonen de la sort que tenen de poder triar, cosa que hi ha nens a molts paisos el món quue això no o poden escullir i s' han de posar a treballar sen menors de edat, si volen menjar, esclar. Com això moltes coses mes. En borja a fet refleccio sobre la canalla de abui en dia que riuen de tot i de tutom i sobre tot del feble , com poden ser la gent gran. No dic el que m'agaradaria fer a tots aquets desg.............

Autor/a del comentari: FABIO - Data: 31/03/2009

BUENO PUES RES NO PARLAREN YO PENSABA QUE ES PODIA PARLAR D'ALTRES TEMAS ..

Autor/a del comentari: Webmàster - Data: 26/03/2009

[...] Comentari eliminat. Motiu: no tenia res a a veure amb el tema de debat del fòrum.

Autor/a del comentari: Webmàster - Data: 26/03/2009

[...] Comentari eliminat. Motiu: no tenia res a a veure amb el tema de debat del fòrum

Autor/a del comentari: josep freixanet - Data: 26/03/2009

al tema que a triat en borja esta mol be per fer un davat.io crec que a la gent es te que respectar per que a tu vols que et respectin i si no es fican amb tu es poden ficar amb gent de la teva familia i ningu vol suposu io que es fiquin amb la gent de la seva familia i si respectem sarem respectats per que a ningu li agrada que es fiquin amb ell.I la gent gran es te que respectar mes que als altres.

Autor/a del comentari: josep freixanet - Data: 26/03/2009

tal com diuan fede ian fabio si al planeta es te que cuidar perque sino no se on viurem al cap del tems,hi ha gent que ia rasicle pero ancara ia vastanta gent ancara no u fan pero io crec que cada cop ia mes gent que u fa per que astan vaien que al planeta sesta fen mal be i al cap del tems no i podriam viura i cuida el planeta per les nostres generacions.

Autor/a del comentari: FEDE - Data: 25/03/2009

Crec com deia en fabio que el planeta l'hem de cuidar perque es el mon on vivim i si no hi sigues no hi viviriem.Tambe s'ha de consiensiar a la gent del mateix si nosaltres no respectem el planeta no el respectara ningu mes .Hem de reciclar contaminar menys del que contaminem petites coses que al final ho agrairan les nostres futures generacions.

Autor/a del comentari: FEDE - Data: 25/03/2009

Jo crec que el tema que ha exposat en borja està molt ben triat.Crec que ala gent gran se la ha de espectar una mica mes del que els respectem perque tots aquets avis que veiem pel carrer han estat treballant tota la vida per tenir una jubilació digne i viure el que li queda de vida en pau,només faltaria que un nen mal parit amb el perdo de la paraula el vungui a molestar o a dirli algo només perque li ha fet gràcia o per riure amb el amics.La gent gran vulguem o no el que estem vivint ara la gent gran ho ha viscut ja.Crec que els hauriem de tenir un respecte perque tambe es podrien ficar amb els nostres avis.

Autor/a del comentari: Borja Areñas Bubaré - Data: 24/03/2009

Jo crec que sobre tot s'ha perdut el respecta per la gent gran,pero hi ha una cosa que encara no a canviat que es la crueltat dels nens petits,diem que son innocents pero no veiguis.Crec que s'ha de respectar a tothom,pero a la gent gran més algu hem pot respondre per que?Jo sempre o he pensat que a la gent gran se la de respectar.Igual que també sels a de tenir en compte,crec que quant la gent es fa gran sels deixa una mica de banda.Podria ser que sels respectes perque sels deixa una mica de banda?.O simplement per que son grans?.

Autor/a del comentari: Xevi - Data: 21/03/2009

Segueixo pensat que us falta mullar-vos en certs temes. Si que dieu que les coses van malament i haurien de millorar però no doneu solucions ni busqueu culpables. Parleu del sistema capitalista: creieu que totes les decisions que preneu avui en dia en matèria de compres són completament voluntàries i meditades? Com heu esmentat, avui en dia si no tens més que el veí ja et sents malament i a sobre per la tele et venen que si no et compres aquest cotxe no seràs feliç. No creieu que hi ha molta manipulació en la publicitat? No creieu que hi ha molta aparença? Ens fa molta pot mostrar-nos tal com som, amb les nostres limitacions i mancances. Ens costa molt posar-nos a la pell dels altres. Per altre banda, parleu de que el jovent d'avui en dia s'ho troba tot fet i no valora les coses, i us quedeu tan amples. De qui és culpa? Com es pot solucionar? Creieu en el vostre cas que la vida, de moment, us ha tractat bé i ho heu tingut tot molt fàcil? Relacionat amb això, dieu que les coses es valoren més si les aconsegueixes tu mateix. No creieu que la cultura de l'esforç i el sacrifici s'està perdent? No creieu que avui en dia es busca la satisfacció immediata, sense gaires complicacions i que si costa gaire ja no val la pena? Finalment, he trobat espectacular l'afirmació d'algú que diu que no ens hem de deixar trepitjar (i algunes coses més fortes que venien al darrera). No trobeu que hi ha una gran diferència entre no deixar-se trepitjar a qualsevol preu i fer-se respectar? Què me'n dieu del respecte? Creieu que ens tenim respecte els uns als altres? Doncs res, només volia fer aquest conjunt de reflexions per veure si animo una mica més el debat.

Autor/a del comentari: Borja Areñas Bubaré - Data: 20/03/2009

Què proposes tu Fede si dius que les noves tecnologies ens aïllen? Què hem de fer deixar de connectar-nos a internet i anar a el bar a emborratxar-nos? Seria una bona solució, no? Jo crec que el millor és fer-ne un bon us i no abusar-ne perquè si en fem un bon us ens poden anar molt bé. Pots seguir navegant per internet sense estar-hi gaires hores, i mirar de fer altres coses com es anar amb bici, sortir a corre,anar a donar un vol per la muntanya etc...S'en poden fer mil de coses! També hem de recordar que abans no hi havia internet, ni la gent tenia ordinador i la gent dedicava el seu temps a fer altres coses, que per cert son més constructives.

Autor/a del comentari: FEDE - Data: 18/03/2009

Jo crec que li hem de donar importància a les coses que fem o aconseguim nosaltres mateixos i estar contents perquè una cosa aconseguida per un mateix dóna com millor sabor de boca perquè ho has aconseguit tu pels teus propis mèrits i que no t'ho ha fet ningú més. Si una cosa està feta per tu sempre et quedara aquell gust de que ho has fet tu i cada cop que ho vegis diràs "va parir el que he fet, soc el millor jejeje". També hem de donar menys importància a les coses materialistes perquè al cap i a la fi son objectes, però els sentiments en canvi sempre els tindràs. ELS DINERS VENEN I SE'N VAN. ELS SENTIMENTS SEMPRE HI SERAN

Autor/a del comentari: FEDE - Data: 18/03/2009

Jo opino que les noves tecnologies son un bon avanç però també fan que la gent s'aïlli de les altres persones, com és el cas dels que són addictes a les vídeo consoles o al ordinadors ja que perden un temps preciós amb màquines mentre podrien estar al carrer donant un vol o al bar prenen alguna cosa. És cert que sense les noves tecnologies no faríem gaire cosa del que fem al món. Peró tampoc s'ha d'abusar perquè si se'n fa un mal us es poden tornar en contra nostre

Autor/a del comentari: Toni - Data: 17/03/2009

Crec que avui en dia la gent està molt equivocada en respecte el consumisme. Crec que la gent vol tenir de tot, i per això demanen préstecs el banc, que després no poden pagar, i si poden es veuen obligats a vigilar de no gasta amb res més ni un sol euro més. Crec que la gent hauria de ser més conformista i si pot anar millor econòmicament comprant-se un pis no s'haurien de ficar amb una casa o amb un cotxe que després no podran pagar o els farà anar malament. Crec que som molt materialistes i que volem lo millor de lo millor. Això en té la culpa tots els anuncis i les publicitats que ens ensenyen a la tele, què l'únic que fan és enganyar el personal.

Autor/a del comentari: Fabio - Data: 17/03/2009

Ajudar al planeta no es fa com qui va a comprar el pa, avui si, demà no. Això és una feina de cada dia com per exemple llençar les escombraries al lloc del reciclatge ajuda a les persones a tenir consciencia de que el planeta no es va fer en uns dies sinó en molt de temps i nosaltres estem portant cada dia més el món al desastre. Crec que em de fer un pensament conjunt.

Autor/a del comentari: Sergi Ortega - Data: 17/03/2009

Tinc 17 anys. Només pensar que ja he viscut tot aquest temps se'm fa etern. Necessito que es pari el temps. No us heu parat mai a pensar què passarà quan ens morim? Què serem? A on estarem? Necessito saber que passarà perquè si et pares a pensa el temps passa volant. Tinc temps per viure però no tant com per gaudir-lo.

Autor/a del comentari: Àfrica - Data: 17/03/2009

A nivell social només fem que comprar i treballar, però això no és just, perquè la societat és la que ens obliga a fer-ho!
Hauria de ser més just.

Autor/a del comentari: Fabio - Data: 17/03/2009

Si, tens raó Fede, el capitalisme és una forma de que el pobre sigui cada cop més pobre i el ric més... Però la llàstima és que això passa després de tenir democràcia i que el poble pugui decidir a qui volem per governar. Això hauria d'haver canviat ja després de tanta dictadura. Però veig, i això és el que penso jo, que no tenint un capitalisme com a forma de govern sinó un sistema democràtic penso que anem enrere. De fet hi ha un índex de pobresa que cada dia és més alt. Només s'ha de veure les noticies... Penso que el capitalisme està i serà per sempre.

Autor/a del comentari: Josep Freixanet - Data: 17/03/2009

En Fabio ha deixat un comentari sobre la tecnologia i diu que ha set un gran avanç. I si que ho ha set però des de que tenim més tecnologia també ens estem fent cada dia més pobres. Per exemple, el mòbil si no hi posem saldo no va, la tele si no l'endollem a la corrent tampoc va i moltes coses més. I a vegades algunes d'aquestes tecnologies són estafes que per treure diners .

Autor/a del comentari: Josep Freixanet - Data: 17/03/2009

En Sergi Ortega ha deixat un comentari dient que la vida no es pot aprofitar al100% i jo crec que si. Hi ha crisis però d'aquí poc n'hi haurà molta més! Ja començaria a ser hora de que comencéssim a dependre de nosaltres mateixos i no haver de dependre tan dels nostres pares per tenir diners i poder anar de festa. També diu que s'ha de treballar molt i això és veritat, però això depèn molt de quina feina fas.

Autor/a del comentari: Toni - Data: 13/03/2009

Crec que per compaginar les noves tecnologies, primer de tot hauríem de reflexionar i pensar que apart de l'ordinador i el Messenger també hi ha els amics, la família etc... Crec que hauríem de tenir unes normes o obligacions per a nosaltres mateixos. Imposar-nos unes normes abans de posar-nos al Messenger, la consola.... Podria ser una idea calcular quanta estona estem a l'ordinador i no estar-hi més temps de lo imprescindible, però és clar, això és cosa de cadascun i no tothom pensarà com jo. Jo intento de no passar-me massa estona a l'ordinador. Crec que el Facebook i totes aquestes tonteries, son una de les formes de perdre el temps amb les noves tecnologies.

Autor/a del comentari: Toni - Data: 13/03/2009

Personalment m'agradaria deixar un munt de coses pels meus fills i per la meva família, però la realitat és que tal i com estan les coses és molt complicat. Avui en dia ja és difícil poder pagar cada mes l'hipoteca, com per a sobre poder estalviar per deixar una herència els teus fills. Jo he tingut que fer uns grans esforços per poder tenir una qualitat de vida mitjanament bé i penso que les meves generacions, espero, vindran darrere i tindran que lluitar també com jo per poder tenir el seu pis, el seu cotxe....

Autor/a del comentari: Sergi Ortega - Data: 11/03/2009

La societat actual ha avançat molt respecte a les noves tecnologies. Fa uns 30 anys enrere no existien els telèfons mòbils, ni Internet i amb prou feines els ordinadors. A mesura que han anat passant els anys tot això ha set una innovació per la societat, passant a formar part d’ella. Avui dia, la majoria de gent té un telèfon mòbil per comunicar-se amb les altres persones des d’on vulgui; i a gairebé totes les cases hi ha almenys un ordinador i també connexió a Internet. Aquestes noves tecnologies ens allunyen del contacte social amb les persones: la comunicació es molt més freda, a través de xats, missatges de mòbil o trucades; sense haver-hi cap contacte físic ni visual.

Autor/a del comentari: Borja Areñas Bubaré - Data: 11/03/2009

És molt important valorar les coses pel que ens ha costat aconseguir-les, perquè és el fruit del nostre esforç. Hem d'aprendre també a valorar les coses que tenim, i no fixar-nos tant en les coses que té el nostra veí,com bé ha dit en Fabio. Ens passem la vida intentant tenir coses materials, i no ens n'adonem i no valorem el que tenim, que segur que és molt més del que voldria tenir molta gent. Hem d'aprendre a valora les petites coses que té la vida que son moltes, aquelles petites coses que ens fan ser com som, hem d'aprendre a valorar això que és molt més important, que no parar-se a mirar tan les coses materials.

Autor/a del comentari: Fabio - Data: 10/03/2009

Ha estat un gran avanç tecnològic això dels mòbils, internet, Imagenio etc... Ens ajuda a estar en contacte amb molta gent, a conèixer altres histories, a estar informats... Però jo diria que tot això té un punt negatiu com ja s'ha vist als informatius. Això a vegades a portat a l'aïllament d'algunes persones que pel seu caràcter o personalitat no surten ni de casa ni tenen amistat directa amb altres persones, només a través de xats i fòrums. Per això penso que com tot s'ha de tenir una mesura. Però en general la tecnologia ens ha ajudat a fer una societat molt més desperta i poder millorar en moltes coses com la medicina que ens a portat a tenir una qualitat de vida molt millor.

Autor/a del comentari: Fede - Data: 10/03/2009

En tots aquests anys que hem estat amb el sistema capitalista ha quedat demostrat que no pot ser el model polític que hem de seguir perquè ens portarà a la destrucció de la societat. Perquè el capitalisme el que fa és fer diferències entres classes socials perquè els rics voldran ser més rics i no voldran que els pobres no prosperin. Perquè quants més pobres més rics hi hauran. Tampoc crec que el comunisme sigui la solució perquè el que proposa es molt maco però no hi arribarem pas perquè sempre hi haurà algú que vulgui tenir més del que té.

Autor/a del comentari: Toni Ponce - Data: 10/03/2009

Per mi la nostra societat, s'ha d'anar adaptant a las noves cultures ètniques perquè crec que encara hi ha molt racisme. Crec que gent dolenta n'hi ha a tot arreu (per desgràcia) i crec que amb el racisme el que s'aconsegueix és empitjorar les coses. També crec que aquesta societat d'avui en dia es guia molt per lo material i per veure qui té més poder quan el que realment importa és la família, els amics etc.

Autor/a del comentari: Josep Freixanet - Data: 10/03/2009

El que no se és què deixar-li com a herència a les meves generacions futures. Encara sóc petit per pensar en això, però d'aquí un temps ja ho pensaré. I crec que els i deixaré coses que les puguin aprofitar bé, perquè si els hi deixo algu que no facin servir malament. [...]

Autor/a del comentari: Borja Areñas Bubare - Data: 10/03/2009

Doncs si ja hi ha multes i la gent passa de tot, tancar empreses o multes més dures! Com bé ha dit en Miquel, a tots ens agradaria deixar d'herència una casa o diners pels nostres fills, si en tenim, però tal com estan les coses es molt difícil. Si la cosa no canvia, ens costarà molt deixar coses per les altres generacions. La veritat és que no se el que s'ha de fer per millorar les coses, perquè no hi ha feina, constructores que tenien previst fer pisos es tiren endarrere i la construcció fins fa un temps era el pilar de la societat. Però no s'ha de ser tan pessimista i pensar que no tot esta tan malament i que hi ha països que s'estan fotent de gana i a nosaltres de menjar no ens en falta.

Autor/a del comentari: Sergi Ortega - Data: 10/03/2009

Jo crec que aquesta vida és una porqueria. No la pots aprofitar al 100%. Tot ho diu l'anunci de la Cocacola. Hi ha tan poc en aquesta vida, i més ara amb la crisi... Quant siguem més grans dependrem de nosaltres mateixos, no dels recursos dels pares. Has d'aprendre a se respectat, no deixar-te trepitjar per res del món. En aquesta vida has de treballar molt, arribar a fi de mes amb diners, pagar-ho tot i estalviar... Pensa que tens mols anys per viatjar i fer moltes coses, però el que no pots fer és encantar-te perquè la vida s'et fa curta i acaba ràpid. [...]

Autor/a del comentari: FEDE - Data: 10/03/2009

Crec que el consumisme ens portarà a un estat d'egoisme total de les persones. Perquè el fet de que ho vulguem tenir tot ens farà allunyar-nos de les coses importants com són els amics,l a família, els fills fins i tot. Hi han pares que treballen moltes hores per comprar-se un cotxe nou de trinca o per pagar una casa que no es poden permetre i deixen els seus fills de banda per tenir béns materials. Que al final no valen res. Al final no se on arribarem perquè ens han ficat al cap que tenint un cotxe més nou o una casa més gran que una altra persona serem millors persones i ens oblidarem del que és important de veritat que és ser feliç. [...]

Autor/a del comentari: Josep Freixanet - Data: 10/03/2009

Si que s'han de valorar les coses que fem perquè fem un esforç per fer les coses i tenen un valor perquè tothom fa coses d'importància [...]

Autor/a del comentari: Àfrica - Data: 10/03/2009

Jo crec que si no ens respectem els uns als altres d'entrada no ens respectaran, però si no respectem la naturalesa els del futur, al pas que anem, no veuran ni els éssers vius, les plantes, els arbres, etc. Jo penso que per aturar-ho hem de començar a respectar el medi ambient, per exemple: no tirar papers, no tirar residus, no tirar burilles, etc. Apart a les generacions que venen després com per exemple els nostres fills no trobaran res de res.

Autor/a del comentari: Fabio - Data: 10/03/2009

Apaga el llum i no tinguis la calefacció gaire alta! Això em deia el meu pare temps enrere i jo pensava: però què diu aquest home? Ara l'entenc, i tan que si! És ara quan em toca pagar això i molt més i clar ara ho veig. És important saber el que costen les coses per donar-hi valor. Això també ens pot ajudar a fer una societat no tant "despilfarradora". Aquesta societat de joves que tot s'ho ha trobat bastant fet i que no dóna valor a res i no sap res de la vida... Només pensant que la vida es una mer... Perquè s'ho han trobat tot regalat i quan no poden aconseguir lo millor diuen que això es una mer.... Però amb el temps això ho anireu descobrint. Aprofiteu!

Autor/a del comentari: Fabio - Data: 10/03/2009

De fet el model consumista jo diria que no fa gaires anys que hi és. Aquest model consumista ens està portant a una societat que només pensa en intentar copia al veí, i si el veí es compra un cotxe tal, tu te l'has de comprar encara millor encara que no tinguis ni per menjar. El Nadal era una festa, un retrobament familiar, un poder menjar i compartir coses que durant l'any no es podien fer. Ara com és el Nadal? Gastar, gastar, anuncis matxacadors de comprar tal producte o tal joguina que després no farem servir. Clar això per força ha de portar a una societat destructora i el llegat que deixarem als nostres fills serà un desastre.

Autor/a del comentari: Josep Freixanet Pérez - Data: 10/03/2009

Tal com tu dius el consumisme ens porta a la crisis i al final anirem robant o no tindrem ni diners per comprar menjar. [...]

Autor/a del comentari: Xevi - Data: 10/03/2009

Aniré fent puntualitzacions que crec interessant d'algunes aportacions que s'han fet sobre el tema:

>> Borja: Tal com tu dius, crec que psicològicament si que està demostrat que aquest tipus de conductes ens afecten. El que em preocupa a mi és qui o què s'ha de fer perquè agafem entre tots uns hàbits més saludables. Pel que fa a les empreses, el problema és que les multes per contaminació ja existeixen, però a l'empresari li surt més a compte pagar la multa que no pas no contaminar. Quina és la solució?

>> Toni: Com ho fem per compaginar noves tecnologies i us responsable d'aquestes? Crec que aquí està la clau.

>> Miquel: Interessant el que dius. Tu ets dels partidaris de deixar herència als fills... Però el tema està fatal, no? Tu creus que el teu fill estarà content si li deixes en herència una casa que encara s'ha d'acabar de pagar quan igual tindrà prou feina per pagar la seva pròpia? Potser el problema que tenim en aquest país és que necessitem tenir una casa de propietat i ens hipotequem tots fins a les celles. Hi ha altres països on hi ha una cultura del lloguer molt més estesa. Perquè aquí ho volem comprar sempre tot?

Crec que estan sortint alguns temes, però hauríem de centrar el debat. Podríem continuar a partir de fer una llista de quins creieu que són els valors que s'estan perdent i quina n'és la causa (comencem a assenyalar culpables).

Autor/a del comentari: Miquel Villaitodo Homs - Data: 07/03/2009

A mi m'agradaria deixar-li com a mínim una vivenda, perquè pugués anar millor econòmicament i més encarrilats a la vida que els espera. Però amb els temps que corren l'únic que els podrem deixar es una hipoteca que encara no haurem acabat de pagar perquè l'haurem posat a 70 anys. Això si és que no ens han embargat la casa abans de d'acabar-la de pagar... A veure si les coses d'aquí a uns anys canvien i els hi podem deixar alguna cosa millor que no sigui una hipoteca per pagar.

Autor/a del comentari: TONI PONCE - Data: 07/03/2009

CREC QUE LES NOVES TECNOLOGIES SEMPRE SERAN POSITIVES PER LA GENT QUE SÀPIGA, QUE A PART DEL MESSENGER, EL FACEBOOK, LA PLAYSTATION... TAMBÉ ES POT SORTIR A DONAR UN VOLT AMB BICI O ES POT ANAR A PASSEJAR AL GOS AMB UN AMIC. AQUESTA GENT QUE NO TROBI UNA NECESSITAT ENXUFAR-SE LA CONSOLA O L'ORDINADOR PER PASSAR L'ESTONA I QUE HO FACI SOLAMENT DE TAN EN TAN O PER UNA NECESSITAT, CREC QUE LES NOVES TECNOLOGIES SEMPRE SERAN BONES PER PER A LES SEVES VIDES.

Autor/a del comentari: Borja Areñas Bubaré - Data: 06/03/2009

Tal com estan les coses, vivim en una societat cada cop més consumista i m'agradaria saber si científicament això crea algun tipus de dependència,el que vol dir que si no compres et pots sentir buit o que et falta alguna cosa.I amb les noves tecnologies com bé has dit Xevi ens aïllem una mica de les persones perquè et pots passar hores i hores davant de un televisor sense tenir cap tipus de contacte amb altres persones. En vers al reciclatge, crec que hauria de ser obligatori a tot arreu,amb multes a la gent que no reciclés. És un tema molt seriós, ja que ens estem carregant el planeta a base de emetre CO2. I les grans industries també s'haurien de multar al tirar gasos a l'atmosfera, els cotxes haurien de emetre menys CO2 o gens ni mica, ja que es perjudicial per la nostra salut i la del planeta.

Autor/a del comentari: Xevi - Data: 05/03/2009

Per encetar una mica el debat, m'agradaria parlar de les noves tecnologies que ens permeten una comunicació més global però que alhora ens aïllen més. És fàcil imaginar-me tota la canalla sortint de l'escola i anant a casa seva, engegant l'ordinador i connectant-se al Messenger i posant-se a xerrar amb els que fa 5 minuts estaven amb ells. No se si això és millor o pitjor que trobar-se per fer els deures, o agafar la bici per anar a fer el volt o alguna cosa similar. Crec que en aquest sentit les noves tecnologies ens estan aïllant i a sobre ens creen unes dependències que abans no teníem i potser erem igual o més feliços. Què n'opineu: són positives les noves tecnologies?

Club de lectura (juliol - agost - setembre 2011)
Club de lectura (juliol - agost - setembre 2011)
Els Indignats
Els Indignats
Club de lectura (abril - maig - juny 2011)
Club de lectura (abril - maig - juny 2011)
Club de lectura (gener - febrer - març 2011)
Club de lectura (gener - febrer - març 2011)
Club de lectura (octubre - novembre - desembre 2010)
Club de lectura (octubre - novembre - desembre 2010)
Club de lectura (juny - juliol - agost 2010)
Club de lectura (juny - juliol - agost 2010)
Club de lectura (març - abril - maig 2010)
Club de lectura (març - abril - maig 2010)
Club de lectura (gener - febrer 2010)
Club de lectura (gener - febrer 2010)
Club de lectura (4t trimestre del 2009)
Club de lectura (4t trimestre del 2009)
Club de lectura (3r trimestre del 2009)
Club de lectura (3r trimestre del 2009)
Els valors
Els valors
Progrés i sostenibilitat
Progrés i sostenibilitat
Lost (<em>Perdidos</em>): comentem la sèrie
Lost (Perdidos): comentem la sèrie
FaceBook, la nova manera moderna i de moda de perdre el temps
FaceBook, la nova manera moderna i de moda de perdre el temps
Integració a través de la separació
Integració a través de la separació
Discussions literàries
Discussions literàries
L'educació està fatal? O són les famílies?
L'educació està fatal? O són les famílies?
Cagum el Pare Noel!
Cagum el Pare Noel!
Violència de gènere
Violència de gènere
No tindràs casa en la puta vida!
No tindràs casa en la puta vida!
Windows Vista? XP? Línux? Mac OSX?
Windows Vista? XP? Línux? Mac OSX?
Dependència o independència de Catalunya
Dependència o independència de Catalunya
   
 
(c) 2007-2024 logo xelu.net | : 19/03/2024 | Facebook | Instagram BitWorks

Creative Commons License
Aquesta web i tots els seus continguts
estan sota una llicència Creative Commons.