xelu.net
 
llistat de temes (22)
:: Cagum el Pare Noel! (4 comentaris)
:: Club de lectura (3r trimes (21 comentaris)
:: Club de lectura (4t trimes (54 comentaris)
:: Club de lectura (abril - m (26 comentaris)
:: Club de lectura (gener - f (31 comentaris)
:: Club de lectura (gener - f (17 comentaris)
:: Club de lectura (juliol - (25 comentaris)
:: Club de lectura (juny - ju (19 comentaris)
:: Club de lectura (març - a (20 comentaris)
:: Club de lectura (octubre - (37 comentaris)
:: Dependència o independèn (15 comentaris)
:: Discussions literàries (34 comentaris)
:: Els Indignats (17 comentaris)
:: Els valors (46 comentaris)
:: FaceBook, la nova manera m (11 comentaris)
:: Integració a través de l (13 comentaris)
:: L'educació està fatal? O (6 comentaris)
:: Lost (Perdidos): (87 comentaris)
:: No tindràs casa en la put (6 comentaris)
:: Progrés i sostenibilitat (61 comentaris)
:: Violència de gènere (6 comentaris)
:: Windows Vista? XP? Línux? (23 comentaris)
 
top 10 visites fòrum
:: Lost (Perdidos): (109357 visites)
:: Els Indignats (101739 visites)
:: Windows Vista? XP? Línux? (100378 visites)
:: Els valors (99572 visites)
:: Club de lectura (4t trimes (99283 visites)
:: Cagum el Pare Noel! (95815 visites)
:: FaceBook, la nova manera m (94988 visites)
:: Dependència o independèn (94301 visites)
:: Discussions literàries (94285 visites)
:: No tindràs casa en la put (93909 visites)
 
BitWorks - Disseny web, allotjament web (hosting), disseny gràfic, programació, bases de dades i venda de material informàtic
 
PARTICIPA A XELU.NET
xelu.net >> àgora 2.0 >> fòrum >> (22 temes disponibles)
: | | | | | | | |
FaceBook, la nova manera moderna i de moda de perdre el temps
09/11/2008 - Xevi Vilardell Bascompte
Aquest tema ha rebut 94988 visites
FaceBook, la nova manera moderna i de moda de perdre el temps
comentari inicial
Afegir comentari afegir comentari
els vostres comentaris (11 comentaris)
PARTICIPA A XELU.NET
comentari inicial
Vaig entrar al FaceBook fa un parell de mesos més que per voluntat pròpia per la pressió popular. El cert és que des de que hi sóc a dins en sento parlar a tot arreu (ràdio, tele, amb els amics...). Total, que després d'uns dies d'estar per aquí em veig en cor de fer una primera valoració de la seva utilitat. El resum és: nova manera moderna i de moda de perdre el temps.

Aspectes positius:
>> M'ha permès recuperar amistats que feia temps que havia perdut.
>> Permet localitzar gent amb una facilitat impressionant.
>> Com a model de web 2.0 és espectacular.
>> Permet compartir fotos.
>> Permet organitzar events i clubs o som fans d'això o d'allò.

Aspectes negatius (gairebé cada aspecte positiu me'n suggereix un de negatiu):
>> Si hi ha amistats que he perdut, és que en el fons no vaig posar gaire interès a mantenir-les.
>> Seguint amb el tema de les amistats, és curiós veure com hi ha gent que té 500 amics. El FaceBook no distingeix entre amics i coneguts, la qual cosa fa que sigui fàcil perdre el control i al final que hi hagi gent amb la qual tens molt poca relació que pugui veure el teu mur i el mur de tots els teus amics. De fet és més fort que això, perquè jo puc veure quines són les amistats dels meus amics!!! Això per mi traspassa el límit de lo privat (tot i que es pot bloquejar la majoria de la gent no ho fa o ho desconeix).
>> El fet de localitzar gent amb facilitat fa que gent poc pròxima a tu també et pugui localitzar. Resum, que si se t'escapa de les mans al final tens massa amics que no ho són i ja hi ha coses que no et venen de gust dir al mur o que te les diguin i tothom les pugui veure (pèrdua total de privadesa i difuminació del teu cercle d'amistats real).
>> Com a web 2.0 aporta una manera espectacular de localitzar amics i coneguts, però en el fons no aporta res més. El tema de que es puguin compartir fotos, xatejar, enviar missatges privats i altres possibilitats ja existien abans del FaceBook. La grandesa és agrupar-les en un entorn? El Messenger ja en feia moltes de coses, ara toca FaceBook?
>> Trobo horrorós que puguis consultar la llista d'assistència de la gent confirmada d'un event al qual has estat convidat i als que no però ho hagi estat un teu amic. Treu el pitjor de les persones decidir en funció de qui va a un lloc el fet d'assistir-hi tu o no. Jo ho trobo lleig!
>> La gent no para de fer-se admirador d'aquest i aquest altre, o de fer-se d'aquest o altre club. M'han arribat invitacions de coses realment absurdes. Quina utilitat té això? Entretenir el personal? Quan ja no saps de qui més fer-te amic, et lies a fer-te de clubs i fan de la gent?
>> Ja per acabar, les aplicacions perifèriques que et pots instal·lar com "Que personaje de Friends eres" o "Que color eres" o similars, són una absoluta i total manera de perdre el temps. Divertides? En el meu cas no he trobat ni divertida la primera. Digueu-me sosso, però després de 10 anys de rebre Power Points a manta a través del correu electrònic i vídeos de tot tipus, jocs i altres conyes, el FaceBook s'ho hauria de treballar més per sorprendre'm. Tampoc penso que sigui la finalitat de la web fomentar tot aquest tipus d'aplicacions.
>> No em dóna la gana de comentar què estic fent en cada moment!


De moment fins aquí. Fixeu-vos que de moment la meva opinió és força negativa, la qual cosa no vol dir que es transformi a molt positiva d'aquí a uns mesos. FaceBook de moment em demana més temps del que tinc, i m'ofereix menys del que vull, o sigui que seguirem experimentant. Però jo vull saber la vostra opinió i discutir sobre el que sembla el fenomen d'Internet de l'últim any.
Afegir comentari afegir comentari
COMENTARI:
SIGNATURA:
EMAIL: (si vols rebre actualitzacions dels nous comentaris)
   
   
 
   
 
els vostres comentaris (11 comentaris)

Autor/a del comentari: Xevi - Data: 01/02/2010

Puc afirmar amb satisfacció que la majoria de gent que conec que era fanàtica defensora i utilitzadora del Facebook ja fa un temps que el tenen bastant deixat. I és que només és una moda! Me n'alegro, per cert...

Autor/a del comentari: Xevi - Data: 28/02/2009

La gent de FaceBook ha hagut de fer marxa enrere de la seva temptativa d'apropiar-se de tots els drets a perpetuïtat dels continguts penjats en aquesta xarxa social. Fins ara, i tal com continuarà a partir d'ara, només tenen aquests drets mentre els continguts estiguin penjats a la web. Tot i així, ja ho trobo bastant escandalós! Des de que ho se, limito molt els continguts (sobretot en format fotogràfic) que hi penjo.

Autor/a del comentari: Xevi - Data: 04/12/2008

Gairebé subscric paraula per paraula el que es diu en aquest bloc!

Autor/a del comentari: Miki - Data: 04/12/2008

A aquest bloc que acostumo a llegir avuif també es fiquen amb el facebook: http://blocfpr.blogspot.com/2008/12/facebook.html

Autor/a del comentari: Xevi - Data: 04/12/2008

Responent a en Miki, utilitat real seria que m'aporti algun tipus de benefici en la meva vida diària (estalvi de temps, font d'informació interessant, entreteniment...). No se si m'explico: el correu electrònic cumpleix molts d'aquests requisits i em permet estar en comunicació amb els meus amics i coneguts (a més d'altres coses com intercanvi d'arxius, fotos...). El FaceBook li hem afegit una aparença i una comunitat virtual i ha estat un boom. Per dir-ho més clar: jo tenint un gmail tinc les mateixes necessitats cobertes al mateix nivell que em permet el FaceBook (comunicació, compartir fitxers i xat). Ara per fer el mateix necessito el gmail i el FaceBook, ja que moltes coses només es convoquen allà. I a sobre, depèn del dia, haig de veure l'activitat dels meus contactes i els seus amics que, la majoria de coses és de qui s'han fet amics o fans o de quin club s'han adderit... Ho trobo senzillament innecessari. Torno a dir: positiu del FaceBook? Et permet trobar gent que feia temps que no veies. I punt. No perdó, els negocis han trobat una manera molt bona de publicitar-se i gratis.

Autor/a del comentari: Miki - Data: 04/12/2008

Hostres Xevi, tu enfatitzes el 50 % de la penya que no l'utilitza diàriament, però jo trobo al·lucinant que hi hagi un 50 % que si que ho fa, la veritat. A més, tu dius que no li trobes una "utilitat real", però que és una "utilitat real"? Com ho definiries? Jo més que útil, ho trobo divertit, al igual que trobo divertit el twitter, trobo divertit i molt útil anobii o LastFM (per esmentar tres xarxes socials més que utilitzo o he utilitzat MOLTÍSSIM, desde que existeixen, i que si li dius a molta gent no hi veu l'atractiu), o trobo divertit xelu.net (que és més un fòrum que una xarxa social) . Al capdavall té a veure amb compartir coses que t'agrada compartir SI, i només SI, t'agrada compartir-les. Fotos, parides, etc. Vivim en un món petit, i aquesets coses ajuden a veure-ho, una mica si més no. És cert, en qualsevol cas, el que tu dius en el sentit de que hi ha hagut un boom desmesurat i que el temps posarà les coses a lloc, però això és imparable! I una cosa et dic: pitjor era MySpace!
Després llegiré l'article que has posat.

Autor/a del comentari: Xevi - Data: 04/12/2008

M'he oblidat de citar la font d'informació: http://www.comunidadenlared.com/2008/01/13/facebook/estadisticas-de-facebook-y-sus-usuarios/

Autor/a del comentari: Xevi - Data: 04/12/2008

Voltant per internet, he trobat unes estadístiques sobre la utilització de FaceBook que fan esgarrifar! No hi ha cap dubte que és la comunitat virtual de moda i que sembles un empestat si no t'has obert un compte encara. Però jo sempre m'he preguntat una cosa i que ara se m'ha confirmat i és quina és la utilització real de la comunitat FaceBook. Segons aquestes estadístiques, de tots els usuaris actius (caldria saber què vol dir això), la meitat ho consulta cada dia, la qual cosa vol dir que hi ha l'altra meitat que no ho fa diàriament. Si tenim en compte que FaceBook és una aplicació pensada per ser utilitzada a diari i varis cops al dia (hi ha elements que ens ho fan pensar: pestanya minut a minut, actualitzacions d'estat, xat...), crec que la dada interessant és que hi ha el 50% que no ho consulta a diari i pel que puc veure jo, crec que molta d'aquesta gent amb sort ho consulta semanalment. Si tenim en compte que això ara és una febre i que com tot tindrà els seus més i menys, crec que al final només sobreviuran els que hi troben una utilitat real. No estic dient amb això que desitjo que fracassi. Penso sincerament que ha estat un boom desmesurat i que el temps ha de posar les coses al seu lloc. Continuo sense trobar-li una utilitat real, tot i que m'esforço a entrar-hi a diari i a utilitzar-lo. És el meu experiment de camp.

Autor/a del comentari: Xevi - Data: 10/11/2008

Albert, crec que el FaceBook s'aprofita de la devilitat de la gent per aconseguir arribar lo més lluny possible. Ja se que cadascú és amo de les seves decisions, però és que mola tan tenir tants amics! I és tan fàcil, només haig de fer un clic! Llavors, és molt fàcil que la cosa es descontroli i es perdi l'objectiu o l'ecència per la qual jo penso que té utilitat. En quan a l'Alba, penso que molta i motla gent se sent com tu, ja que al principi al ser una cosa nova la gent s'hi enganxa, ho actualitza, hi penja fotos, però quan ha passat la novetat, el FaceBook no aporta prous coses com per dedicar-li el temps que necessita. Penso sincerament que si, que és una moda i que tot passa i es posa al seu lloc. El temps ho dirà!

Autor/a del comentari: Alba - Data: 10/11/2008

a veure, jo m'hi vaig apuntar fa un temps. i buenu, els primers dies està bé... però ara, no sé... també tinc una mica la sensació de que no serveix massa per res.
A mi em feia gràcia trobar a certa gent, però com que no sé el cognom, és súper difícil fer-ho... així que no sé massa, si això anirà molt a l'alça quan faci un temps que funcioni...
Potser és un buf i poc a poc s'apaga...

s'haurà d'anar veient...

de totes maneres, crec que el tema de la confidencialitat és 0 patatero!!

i un altre problema... quan no vols agregar algú? i si vols borrar a algú??
res, que jo afegiria que a part de les coses bones i dolentes, també és una manera de complicar-se la vida...

a tot això, jo hi estic... així que veig que sóc una persona contradictoria!! jijii




Autor/a del comentari: Albert (el Yarza) - Data: 10/11/2008

Hola! Com a persona usuaria del Facebook i de la qual ja n'he parlat moooolt amb en Xevi i amb d'altra gent només diré quatre coses:
El Facebook és una eina i tothom a de marcar els límits del seu us. És clar que és una eina nova i que mica en mica tots (tothom) hem d'anar aprenent a usar-lo en la mida que nosaltres creiem oportu. El problema és quan se'ns escapa de les mans i estem fora de control... La veritat és que al principi és apassionant i fins hi tot adictiu. Enganxa! Però jo segueixo pensant que els límits els ha de marcar un mateix, sense manies (o amb manies), sense complexes... Si tu vas pel carrer i no et saludes amb tal persona, sigues conseqüent i no te l'agreguis al Facebook. El que passa és que tots acabem queient en l'error d'agregar com a amics a gent que ens és familiar i que només em saludat una vegada a la nostra vida... És com quan vas de viatge a l'altra punta del món i et trobes a gent que coneixes minimament. El petit vincle creix i sembla més gran només per una mera comparació amb la gent que t'envolta en aquelll moment. Tot acaba sent relatiu segons en el context on es desenvolupi.
La veritat és que personalment penso que és una via de comunicació i de contacte brutal i que som nosaltres els que hem d'apendre a dominar-la i a usar-la en la mida que nosaltres creiem oportú. I si no li veiem utilitat o creiem que ens pot portar problemes, doncs fora, en sortim i tan tranquils... O és que comencem prenent drogues (tabac, birres, cubates...) per que ens agrada o per que ens ve de gust? o per que ho fa tothom? o per que volem ser més grans? Però molts no ho fan o si ho fan i no agrada o és perjudicial ho deixen. Dons davant del Facebook caracter i que cadescú trii que per això crec que encara som lliures...

Club de lectura (juliol - agost - setembre 2011)
Club de lectura (juliol - agost - setembre 2011)
Els Indignats
Els Indignats
Club de lectura (abril - maig - juny 2011)
Club de lectura (abril - maig - juny 2011)
Club de lectura (gener - febrer - març 2011)
Club de lectura (gener - febrer - març 2011)
Club de lectura (octubre - novembre - desembre 2010)
Club de lectura (octubre - novembre - desembre 2010)
Club de lectura (juny - juliol - agost 2010)
Club de lectura (juny - juliol - agost 2010)
Club de lectura (març - abril - maig 2010)
Club de lectura (març - abril - maig 2010)
Club de lectura (gener - febrer 2010)
Club de lectura (gener - febrer 2010)
Club de lectura (4t trimestre del 2009)
Club de lectura (4t trimestre del 2009)
Club de lectura (3r trimestre del 2009)
Club de lectura (3r trimestre del 2009)
Els valors
Els valors
Progrés i sostenibilitat
Progrés i sostenibilitat
Lost (<em>Perdidos</em>): comentem la sèrie
Lost (Perdidos): comentem la sèrie
FaceBook, la nova manera moderna i de moda de perdre el temps
FaceBook, la nova manera moderna i de moda de perdre el temps
Integració a través de la separació
Integració a través de la separació
Discussions literàries
Discussions literàries
L'educació està fatal? O són les famílies?
L'educació està fatal? O són les famílies?
Cagum el Pare Noel!
Cagum el Pare Noel!
Violència de gènere
Violència de gènere
No tindràs casa en la puta vida!
No tindràs casa en la puta vida!
Windows Vista? XP? Línux? Mac OSX?
Windows Vista? XP? Línux? Mac OSX?
Dependència o independència de Catalunya
Dependència o independència de Catalunya
   
 
(c) 2007-2024 logo xelu.net | : 19/03/2024 | Facebook | Instagram BitWorks

Creative Commons License
Aquesta web i tots els seus continguts
estan sota una llicència Creative Commons.