xelu.net
 
llistat de temes (22)
:: Cagum el Pare Noel! (4 comentaris)
:: Club de lectura (3r trimes (21 comentaris)
:: Club de lectura (4t trimes (54 comentaris)
:: Club de lectura (abril - m (26 comentaris)
:: Club de lectura (gener - f (31 comentaris)
:: Club de lectura (gener - f (17 comentaris)
:: Club de lectura (juliol - (25 comentaris)
:: Club de lectura (juny - ju (19 comentaris)
:: Club de lectura (març - a (20 comentaris)
:: Club de lectura (octubre - (37 comentaris)
:: Dependència o independèn (15 comentaris)
:: Discussions literàries (34 comentaris)
:: Els Indignats (17 comentaris)
:: Els valors (46 comentaris)
:: FaceBook, la nova manera m (11 comentaris)
:: Integració a través de l (13 comentaris)
:: L'educació està fatal? O (6 comentaris)
:: Lost (Perdidos): (87 comentaris)
:: No tindràs casa en la put (6 comentaris)
:: Progrés i sostenibilitat (61 comentaris)
:: Violència de gènere (6 comentaris)
:: Windows Vista? XP? Línux? (23 comentaris)
 
top 10 visites fòrum
:: Lost (Perdidos): (109358 visites)
:: Els Indignats (101740 visites)
:: Windows Vista? XP? Línux? (100379 visites)
:: Els valors (99577 visites)
:: Club de lectura (4t trimes (99285 visites)
:: Cagum el Pare Noel! (95819 visites)
:: FaceBook, la nova manera m (94988 visites)
:: Dependència o independèn (94304 visites)
:: Discussions literàries (94287 visites)
:: No tindràs casa en la put (93911 visites)
 
BitWorks - Disseny web, allotjament web (hosting), disseny gràfic, programació, bases de dades i venda de material informàtic
 
PARTICIPA A XELU.NET
xelu.net >> àgora 2.0 >> fòrum >> (22 temes disponibles)
: | | | | | | | |
Club de lectura (3r trimestre del 2009)
31/05/2009 - Xevi Vilardell Bascompte
Aquest tema ha rebut 92964 visites
Club de lectura (3r trimestre del 2009)
comentari inicial
Afegir comentari afegir comentari
els vostres comentaris (21 comentaris)
PARTICIPA A XELU.NET
comentari inicial
Un dia d'aquests parlant amb en Miki i en Joan després de beure un bon vi i menjar-nos un bon àpat vam estar parlant de fundar un club de lectura a través d'internet. Tots 3 som molt aficionats a la lectura tot i que no sempre coincidim en gustos i opinions. Tot i així, això pot ser un element enriquidor pel club i de les nostres disputes en temes literaris, que fins al moment us podem assegurar que han set moltes (això si, molt interessants!).

És per tot això que vam pensar que seria interessant fer un club de lectura i avui, per fi, em plau presentar-lo oficialment a través de la web xelu.net. El club neix amb una voluntat de democràcia total i d'integració de tothom que hi vulgui participar.

Així doncs, aquest fòrum ha de servir per a dues coses inicialment:

>> Consensuar les normes per a un bon funcionament del club.
>> Escollir el primer llibre per llegir i comentar.

Si esteu interessats en la proposta només em resta animar-vos a participar!
Afegir comentari afegir comentari
COMENTARI:
SIGNATURA:
EMAIL: (si vols rebre actualitzacions dels nous comentaris)
   
   
 
   
 
els vostres comentaris (21 comentaris)

Autor/a del comentari: Xevi - Data: 14/07/2009

Hola a tothom! Acabo de traslladar els comentaris que havíem començat a fer sobre la lectura del llibre a la zona dedicada del Club de Lectura, que ja està a punt. A partir d'ara, tots els comentaris sobre la lectura del llibre i posterior debat els podrem fer allà.

Autor/a del comentari: MoMA - Data: 02/07/2009

Ara ja està demanat a Amazon i està de camí. Espero que arribi per la data prevista i no es demori més del mes i mig que està previst que trigui ... quan creieu que dura un viatge donant la volta al mon actualment? ... en fi, podeu anar comentant conforme aneu avançant, ja us llegiré quan com a mínim porti el primer capítol. I no patiu que segur que em donarà temps a llegir-lo i comentar-lo. Em sembla que pel proper llibre ja faré servir "play". Per cert, justament ahir el vaig regalar en castellà i era molt gruixut, si encara no l'heu vist. Esperant a l'arribada del que he comprat, llegiré el "lladre de llibres" i un altre que em van deixar ahir del que no recordo el títol però potser n'heu sentit a parlar. És la història d'un noi d'onze anys amb leucèmia i l'autora és una escriptora jove premiada per aquest llibre, crec que americana. Si m'agrada ja us ho comentaré aquí mateix. Ah, i si em puc organitzar ja vindré als cafès literaris!. Bones vacances!

Autor/a del comentari: Miki - Data: 02/07/2009

Moma, a Amazon trigaran un ou a dur-te'l... haguessis d'haver tirat de play.com. Jo també estic llegint-lo en versió original.
Jo notifico que... ja he començat el llibre! Porto poquet, poc puc dir més que de comença bé i que ja m'ha enganxat.

Autor/a del comentari: Xevi - Data: 02/07/2009

Jo crec que ja està clar que el primer llibre del Club de lectura és El nombre del viento de Patrick Rothfuss, escollit per majoria. Faig una proposta sobre la manera de procedir a partir d'ara basant-me (més o menys) en la primera aportació del club on vam establir una mica les normes.

>> Ara la gent interessada en participar en el Club té 2 mesos per llegir el llibre (juliol i agost). De moment ho fem així per no apretar-nos. Si més endavant veiem que tots els integrants volem anar més ràpid podem variar la periodicitat.
>> Finalitzat el període de lectura, tindríem 1 mes per fer les discussions online.
>> En Miki ha demanat si hi haurà un espai per poder fer comentaris durant la lectura (una espècie de diari de lectura). Jo crec que hi pot ser, i d'aquí el següent punt.
>> En breu (espero en menys d'una setmana), apareixerà a xelu.net l'espai oficial del Club de lectura. En aquesta secció tindrem classificats tots els llibres que anirem llegint. Cada apartat de cada un dels llibres contindrà informació sobre l'autor (que entre tots podem anar completant), informació sobre el llibre i dos espais que poden ser les notes de lectura i l'espai de discussió del Club. El primer crec que podria estar obert els dos mesos mentre la gent va llegint i el segon només estar obert a partir de l'últim mes, per així respectar la gent que pugui llegir més lent o qualsevol altra circumstància.
>> Acabat el període de discussió online, tornaríem a obrir un període per poder escollir el següent llibre pel trimestre següent (en format fòrum com hem fet aquest cop). També, podem fer una trobada presencial en forma de cafè o dinar literari per fer una discussió final i veure'ns les cares (tots aquells que vulgueu).

Aquestes són les meves propostes. En un afany que el Club sigui completament democràtic, mentre comencem a llegir, crec que la gent pot fer aportacions i modificacions al guió que acabo de traçar.

I res, desitjar-vos bona lectura i endavant amb el Club!

Autor/a del comentari: MoMA - Data: 01/07/2009

Primer llibre del club!. Confirmat?. I no patiu, la resta de gent ja s'animaran!. Jo l'acabo d'encarregar l'original a Amazon. Com funcionem?. Posem una data de reunió virtual? :D

Autor/a del comentari: Xevi - Data: 29/06/2009

Com que a mi també em fa il·lusió llegir El nombre del viento que ha proposat en Miki, dono el meu vot final a aquest. D'aquesta manera i si no canvia res i s'apunten 10.000 persones al club en un dia i voten coses absolutament alternatives, crec que podrem iniciar el club l'1 de juliol amb aquesta lectura. Tot i així, crec que és la nostra responsabilitat deixar espai pels miracles.

Autor/a del comentari: Miki - Data: 29/06/2009

No, no, t'ho deia perquè ho sapiguessis, no per comentar-lo aqui. Res més lluny de la meva intenció que embolicar més la troca.

Autor/a del comentari: MoMA - Data: 29/06/2009

Crec que el títol en català seria "el llop estepari" i és el seu llibre més famós. Si la resta del club (Xevi, Joan i tota la resta que s'incorpori) el voleu afegir a la llista, també el podriem comentar. De moment anem per passos i comencem pel més votat dels que ja estaven proposats, no?. Quan comencem?

Autor/a del comentari: Miki - Data: 29/06/2009

Moma, si t'ha agradat Demian, el proper llibre que llegiran al club de lectura dels Geeknights (això és un podcast que jo escolto sovint, i fa 3 llibres que llegeixo els que proposen) serà Steppenwolf, de Herman Hesse.
Els geeknights es prenen la lectura amb calma, i quan han acabat enregistren un programa a on comenten el llibre i sempre són interesants (però poc interactius. Només s'ha descoltar). Jo el llegiré.

Autor/a del comentari: MoMA - Data: 25/06/2009

Estic d'acord amb el Xevi, sembla estar molt bé i es veu, pel que diuen als comentaris, que és una trilogia. Voto per deixar el llibre dels conills per després d'aquest, m'heu convençut. I pel que fa a Demian, de Hermann Hess, algun dia m'agradarà comentar-lo amb tu Miki, estic d'acord en que és per tornar-lo a llegir, i això no m'ha passat amb cap altre llibre que jo recordi. Hi ha parts que citaria textualment.

Autor/a del comentari: Xevi - Data: 25/06/2009

Després de llegir la crítica que, senzillament, no fa altra cosa que deixar-lo pels núvols, qui es podria resistir a llegir-lo (sempre i quan sigui aficionat, com jo ho sóc, a la lectura). Ara ja no se què fer... De moment, l'he posat a la llista de llibres que m'agradaria llegir. El voto pel club? No se... A veure què opina la resta de la gent. Miki, Miki... Ens poses en uns dilemes...

Autor/a del comentari: Miki - Data: 25/06/2009

Aquest és l'altre que tinc ganes de llegir: El Nombre del Viento", de Patrick Rothfuss

Llegiu aquesta crítica i ja em direu. Em fa una mica de por que sembla que aquest sigui el llibre que toca promocionar ara, però, parafrasejant aquell gran home, "té molt bona pinta".
Tot i així, si preferiu el dels conills (que és molt bo), endavant.

Autor/a del comentari: Xevi - Data: 25/06/2009

És fantàstic! La idea d'aquest club és traspassar fronteres (o almenys arribar més lluny que el nivell local). També et dóno la benvinguda i espero que l'experiència sigui gratificant per tots. Veig que la cosa comença a estar decidida, però seguirem esperant a última hora abans d'anunciar el dia 1 de juliol quin és el primer llibre que comentarem entre tots!

Autor/a del comentari: Miki - Data: 24/06/2009

Hola Montse! I benvinguda a Xelu!
Veuràs que per aqui s'està molt bé. I vosaltres tracteu-la bé, que és una amiga!
Ufff... Demian... a mi em va agradar molt, i em va impactar. És un llibre a rellegir de tant en tant.
I el dels conills... serà super xulo. Jo estic a punt de proposar un nou llibre, però dubto...

Autor/a del comentari: MoMA - Data: 24/06/2009

Com acabo d'escriure al mur del Facebook del Miquel, a mi em sembla molt bona idea. Acabo de llegir Demian, de Hermann Hess, i m'han vingut ganes de comentar-lo. Segurament ja l'heu llegit, però si no ho heu fet, l'he trobat molt i molt recomenable. Dels que proposeu, voto per començar per "la colina de watership". Us felicito per la iniciativa, serà un club de lectura que literalment salvarà distàncies físiques, i us ho escric des de Lleida.

Autor/a del comentari: Miki - Data: 16/06/2009

Ale! Que em queda un per acabar la trilogia de Deptford i estic tope enganxat! Ara no puc parar!

Autor/a del comentari: Joan - Data: 16/06/2009

Xevi, emociona't que ja sóm tres!!!! a mi també em semblaria bé "La colina de Watership". Quan comencem la cosa?

Fins aviat



Autor/a del comentari: Miki - Data: 02/06/2009

Doncs jo no havia votat, i com que no esta bé votar per un llibre proposat per un mateix voto per Mil sols esplèndids
Ara algú haurà de desempatar...

Autor/a del comentari: Xevi - Data: 01/06/2009

Estic content perquè això comença a rutllar (2 persones i jo ja m'emociono...). Com que crec que un mateix no pot votar per un llibre seu (això seria una mica lleig), m'agrada la idea de llegir La colina de Watership i de moment, esperant més propostes, és el meu candidat al vot final. A veure si la cosa es va animant amb unes quantes propostes més!

Autor/a del comentari: Miki - Data: 01/06/2009

Hem semblen molt bé les normes que proposes!

Dels dos llibres que esmentes, tots dos m'estan bé. De'n Hosseini només n'he sentit que lloances, i en malfio una mica, però em sembla molt bé llegir-lo!

Jo també faig 2 propostes:

>> LA VELOCIDAD DE LA LUZ - Javier Cercas. Perquè en Cercas és una assignatura pendent i tothom que conec que l'ha llegit el recomana molt. L'edita Tusquets. Existeix en català pero tradutore traditore: Ésta es la historia de una amistad, una amistad que empieza en 1987 cuando el narrador, un joven aspirante a novelista, viaja a una universidad del Medio Oeste estadounidense y conoce a Rodney Falk, su compañero de despacho, un ex combatiente de Vietnam huraño e inabordable, ferozmente lúcido y corroído en secreto por su pasado. Pero ésta es también la historia de una experiencia radical en el abismo indescifrable del mal y la culpa, que el propio narrador sólo logrará entender y asumir años más tarde, como en una fulguración, cuando conozca el éxito y lo que éste tiene de corrupción insidiosa. Para entonces la figura imprecisa de Rodney y su historia devastadora acabarán imponiéndosele con la fuerza de lo necesario, como un emblema de su propia historia, y acaso de la condición humana. Con una escritura de engañosa transparencia y una trama que no da tregua al lector, La velocidad de la luz indaga en nuestra ilimitada capacidad de hacer daño, en la infinita estupidez de la guerra y en la infinita estupidez del éxito, pero sobre todo en el poder definitivo de la literatura para enfrentarse a la realidad y exorcizar sus demonios.

>> LA COLINA DE WATERSHIP - Richard Adams. Perquè és com el senyor dels anells amb conills, i és un d'aquells llibres que s'han de llegir però que ningú no llegeix. En castellà l'edita Seix Barral, en català no se si existeix, en anglès tinc una còpia de sobres que puc deixar: La colina de Watership (Watership Down) es un gran clásico de la literatura contemporánea, traducido a veinte idiomas. Nacida originariamente de un improvisado relato que el autor hizo a sus sobrinos durante un largo viaje en coche, la obra, pese a estar protagonizada exclusivamente por animales, y de modo específico por conejos, se halla muy lejos de lo que suele entenderse por literatura para niños; por lo contrario, tiene el tono de una narración épica antigua, pero también encierra una crítica sombría y desesperanzada de las relaciones de poder, un alegato ecológico de extraordinaria eficacia y una reflexión serena y amarga, de resonancias estoicas, acerca de la dureza de la vida y la necesaria aceptación de la inevitabilidad de la muerte.

Autor/a del comentari: Xevi - Data: 31/05/2009

Us deixo la meva opinió sobre els dos temes plantejats.

NORMES DEL CLUB DE LECTURA:
>> El club ha d'estar obert a tothom.
>> Les decisions dins del club s'han de prendre de forma democràtica.
>> La periodicitat pot consistir en llegir un llibre per trimestre que escollirem tots en un fòrum (4 llibre l'any).
>> Els trimestres poden anar de gener a març (1r), d'abril a juny (2n) de juliol a setembre (3r) i d'octubre a desembre (4t).
>> Els primers 15 dies de cada trimestre els podem dedicar a escollir el llibre a través del fòrum que apareixerà a xelu.net.
>> Els últims 15 dies els podem dedicar a comentar el llibre a través d'internet, a la secció de llibres de xelu.net, on ja apareixerà un apartat del club de lectura amb la caràtula del llibre i un espai de discussió.
>> Els 2 mesos del mig es dedicarien a la lectura del llibre.
>> Si es creu interessant, i jo crec que si, es podria buscar una data al final de cada trimestre per fer una trobada presencial per acabar de comentar el llibre i veure'ns les cares amb els integrants del club.
>> Les aportacions al debat han de ser respectuoses amb la resta dels membres del club i, si s'escau, amb l'autor/a autora del llibre.

PRIMER LLIBRE:
Pel que fa als llibres que proposaré jo sempre per llegir seran llibres que n'he sentit a parlar bé però que no he llegit. I en aquesta línia, aquí van un parell de llibres que poden estar bé i que són les mes propostes per el 3r trimestre:
>> MIL SOLS ESPLÈNDIDS - Khaled Hosseini. La primera edició és de l'any 2007 i el podeu trobar en català editat per Amsterdam llibres (366 pàgines). Copio la sinopsis de la contraportada: L'excepcional història d'una amistat i d'un amor indestructibles durant tres dècades de la història de l'Afganistan. Un extraordinari relat de la vida de dues generacions unides tràgicament per la guerra, de l'amistat entre dues dones, la Mariam i la Laila, i d'un amor que sobreviu a totes les adversitats. Amb la invasió soviètica, la guerra, els talibans i l'arribada dels nord-americans com a teló de fons. I la seva lluita per trobar la felicitat, per sobreviure.

>> L'ANY DEL SENYOR - Eloi Vila. La primera edició és de l'any 2009 i el podeu trobar en català editat per Alisis (313 pàgines). Copio la sinopsis de la contraportada: Aquesta és la insòlita i meravellosa història de Biel Freixa, un jove picapedrer de Ripoll que, traït i amenaçat de mort, ha de salvar la seva vida i la d'aquells que estima acomplint una perillosa missió molt lluny de les seves terres. Però Qurtuba (Còrdova), capital del califat, seu de la biblioteca més gran del món i paradís dels sentits, l'ambigüitat i els secrets... és també una ciutat plena de lladres, espies i assassins.

Club de lectura (juliol - agost - setembre 2011)
Club de lectura (juliol - agost - setembre 2011)
Els Indignats
Els Indignats
Club de lectura (abril - maig - juny 2011)
Club de lectura (abril - maig - juny 2011)
Club de lectura (gener - febrer - març 2011)
Club de lectura (gener - febrer - març 2011)
Club de lectura (octubre - novembre - desembre 2010)
Club de lectura (octubre - novembre - desembre 2010)
Club de lectura (juny - juliol - agost 2010)
Club de lectura (juny - juliol - agost 2010)
Club de lectura (març - abril - maig 2010)
Club de lectura (març - abril - maig 2010)
Club de lectura (gener - febrer 2010)
Club de lectura (gener - febrer 2010)
Club de lectura (4t trimestre del 2009)
Club de lectura (4t trimestre del 2009)
Club de lectura (3r trimestre del 2009)
Club de lectura (3r trimestre del 2009)
Els valors
Els valors
Progrés i sostenibilitat
Progrés i sostenibilitat
Lost (<em>Perdidos</em>): comentem la sèrie
Lost (Perdidos): comentem la sèrie
FaceBook, la nova manera moderna i de moda de perdre el temps
FaceBook, la nova manera moderna i de moda de perdre el temps
Integració a través de la separació
Integració a través de la separació
Discussions literàries
Discussions literàries
L'educació està fatal? O són les famílies?
L'educació està fatal? O són les famílies?
Cagum el Pare Noel!
Cagum el Pare Noel!
Violència de gènere
Violència de gènere
No tindràs casa en la puta vida!
No tindràs casa en la puta vida!
Windows Vista? XP? Línux? Mac OSX?
Windows Vista? XP? Línux? Mac OSX?
Dependència o independència de Catalunya
Dependència o independència de Catalunya
   
 
(c) 2007-2024 logo xelu.net | : 19/03/2024 | Facebook | Instagram BitWorks

Creative Commons License
Aquesta web i tots els seus continguts
estan sota una llicència Creative Commons.