xelu.net
 
els alps (4)
catalunya (21)
:: A la Mola des del coll d'E (1 comentaris)
:: Colorantes Permitidos - 6¬ (1 comentaris)
:: El Torrent de la Cabana - (0 comentaris)
:: Ermita de Sant Antoni de C (0 comentaris)
:: La ruta del ferro (1 comentaris)
:: La vall d'Olzinelles (0 comentaris)
:: Malanyeu - Stoc de Coc (0 comentaris)
:: Passeig per l'estany de Si (1 comentaris)
:: Pedraforca - Il·lusions d (0 comentaris)
:: Puig de l'Ou (0 comentaris)
:: Puigcornedor (Alpens) (0 comentaris)
:: Punta del Fangar (0 comentaris)
:: Riu - desembocadura - Garx (0 comentaris)
:: Ruta de Can Morgat i Puig (0 comentaris)
:: Ruta de les ermites d'Amer (0 comentaris)
:: Ruta de les llacunes (0 comentaris)
:: Ruta dels volcans (2 comentaris)
:: Sadernes - Sant Aniol d'Aj (1 comentaris)
:: Santa Magdalena del Mont (0 comentaris)
:: Tona - Barcelona (0 comentaris)
:: Volta a l'estany (0 comentaris)
costa brava (14)
montseny (6)
osona (21)
pirineu aragonès (31)
pirineu català (15)
pirineu francès (4)
 
top 10 visites rutes
:: De Centelles a Tona (80760 visites)
:: Breithorn (80572 visites)
:: Sender de Tona (PRC-43) (80554 visites)
:: Vallter - Pic de la Dona - (80544 visites)
:: Pics Russell (80540 visites)
:: A la Mola des del coll d'E (80528 visites)
:: Les gorges du Segre (80525 visites)
:: Diente de Llardana (80525 visites)
:: Gran Facha (80519 visites)
:: De Cantonigròs a Cabrera (80517 visites)
 
BitWorks - Disseny web, allotjament web (hosting), disseny gràfic, programació, bases de dades i venda de material informàtic
 
PARTICIPA A XELU.NET
xelu.net >> àgora 2.0 >> rutes (21 rutes disponibles - 2605 fotos en totes les rutes) >> Ruta de les ermites d'Amer
: | | | | | | | | |
Ruta de les ermites d'Amer
02/03/2011
Autor/a de l'aportació:
Anna Ortega
Aquesta ruta ha rebut 80324 visites
Ruta de les ermites d'Amer
veure totes les fotos de la ruta (21)
explicació de la ruta
fotos (21)
mapa
Afegir comentari afegir un comentari
els vostres comentaris (0 comentaris)
novetats caminables
LLARGADA: 16,3Km
DIFICULTAT: mitja
TEMPS: 5 hores
DESNIVELL: fort
ÈPOCA: qualsevol
MODE: a peu

explicació de la ruta
Des de l'antiga estació de tren d'Amer, i entre boscos i camps de conreu, es visiten tres de les ermites més representatives del municipi: Santa Brígida, Santa Lena i Sant Roc. També es contempla l'antiga masia fortificada de la Torre de Rocasalva. La ruta està senyalitzada amb franges de pintura blanca, plaques i rètols.

GUIA DE L'ITINERARI A PEU

0 km / 0 h. Amer (211 m). Se surt de l'antiga estació de tren d'Olot (enllaç amb el bicicarril d'Olot a Girona). Es pren l'avinguda del Far fins a la carretera d'Olot a Girona, la creuem per un pas de vianants i continuem per l'esquerra uns 50 m. Girem per un carrer de la dreta i, al final d'aquest, tombem a l'esquerra i travessem el Riubrugent per un pont.

0,9 km / 9 min. La pista passa entre un camp de futbol i unes naus industrials. Trobem una cru√Įlla i girem a la dreta per una pista de terra -ignorant la pista asfaltada- que, en pocs metres, esdev√© cimentada i de fort pendent. Es passa una granja i, en un revolt a la dreta, es deixa la pista i se segueix per un caminet de l'esquerra vorejant vinyes i la tanca d'una casa.

1,45 km / 20 min. Can Menció. Continuem a l'esquerra per camí cimentat i, en el primer revolt a la dreta, abandonem la pista i agafem un caminet de l'esquerra que ascendeix pel mig del bosc fent ziga-zagues. Creuem una pista al costat d'un dipòsit d'aigua i seguim caminet amunt fins a sortir a una altra pista que prenem per l'esquerra.

1,9 km / 30 min. El castell. Davant de la casa agafem el senderó de la dreta i deixem la pista, que retrobem després dues vegades en un revolt pronunciat. A l'esquerra hi ha les restes d'una pedrera. Prosseguim fins al cim del penya-segat per un bonic camí entre roques.

2,5 km / 45 min. Ermita de Santa Br√≠gida (442 m). Pel costat de la font de Sant Bernat, ens enfilem per un caminoi de pedres fins a desembocar a una pista que prenem cap a l'esquerra fins a la pedrera. Deixem les pistes i continuem per un caminet que puja un marge. Se segueixen uns 200 m fins a una pedra dreta. Seguim el cam√≠ a la dreta 280 m fins a trobar una pista que ens portaria a Can Sensaire. Agafem, per√≤, el cam√≠ de la dreta que pel mig de la bosc√ļria ens porta, en 22 min, a la font de can Catau.

3,8 km / 1 h 07 min. Font de can Catau. Davallem aig√ľes avall del torrent uns 60 m i prenem un sender√≥ de l'esquerra que ascendeix fins a travessar una pista. M√©s endavant creuem la pista d'Amer a la Barroca i continuem recte fins a una altra cru√Įlla en qu√® agafem la desviaci√≥ de l'esquerra. En uns 100 m arribem als Fusos. Seguim per la pista 155 m fins a un altre encreuament on deixem la pista de l'esquerra, que duu a la Barroca o Santa Br√≠gida, i prenem la de la dreta fins a can Sensaire (466 m), que passem a la dreta. Passats 700 m arribem a la cru√Įlla de la Barroca, al coll de Puliol. Tot recte anir√≠em a can Puliol: cal prosseguir per la pista de l'esquerra (per la dreta segueix la ruta de La volta al terme), creuar una altra pista i passar un collet. En 2 km s'accedeix a Santa Lena.

6,8 km / 1 h 49 min. Mare de Déu del Puig d'Elena (559 m). Agafem un caminet per la cara N de l'ermita, al costat de l'antiga cisterna. Es baixa per una zona molt rica en fòssils, però un xic relliscosa. Passem una casa en runes i arribem a una bassa.

7,3 km / 1 h 58 min. Coll de Sant Roc (480 m). Es troba un encreuament de camins i es continua recte per una pista ampla, a trams empedrada, deixant dos trencalls a dreta i esquerra (el primer duu al Llapart i Sant Climent, i el segon a la Barroca). Als 60 m agafem un trencall de la dreta fins a topar amb una cru√Įlla en forma d'H. Prosseguim cap a l'esquerra i despr√©s a la dreta uns 100 m. Deixem un trencall a l'esquerra i, 400 m m√©s enll√†, en trobem un altre que seguim per l'esquerra fins a un coll pla (560 m), on s'acaba la pista. Es continua per un caminet uns 150 m, es deixa un desviament a l'esquerra -que porta a les Serresi, 100 m despr√©s, un altre a la dreta que porta a un grup de tombes. Pugem per l'esquerra 300 m m√©s entre un bosc esp√®s.

9 km / 2 h 29 min. Ermita de Sant Roc (599 m). Des d'aquí fins a la Torre de Rocasalva cal anar amb compte de seguir els senyals blancs, ja que el camí és un xic perdedor i no gaire fressat. Prenem el caminet de davant de l'ermita i, en 400 m, arribem al Mirador (555 m). Seguim pel senderó i trobem un camí a l'esquerra.

9,3 km / 2 h 37 min. Grau de Santa Maria; enllaç amb el camí de La volta al terme. Cal continuar recte per sobre del cingle. Es travessa el torrent de l'Arimany (500 m) i s'arriba a una torrentera, prop del Grau del Llop. Es prossegueix 1,5 km, s'arriba a un pi solitari i es continua fins al trencall de can Puig. Trobem uns senyals vermells que cal ignorar (recordem que les marques de l'itinerari són de color blanc).

12,15 km / 3 h 41 min. Cru√Įlla de Can Puig. Deixem el caminet de l'esquerra -que duu al roure de Can Puig, al p√≠cnic Mas Can Puig i a Sant Climent d'Amer- i seguim recte fins a prendre, al proper encreuament, el cam√≠ de l'esquerra que creua el torrent del Sucurrull. Continuem fins a deixar a la dreta una pista que duu al Llapart, i a l'esquerra una altra cap a Sant Climent: cal seguir recte per una pista en mal estat i prendre un trencall de l'esquerra.

12,6 km / 3 h 49 min. Enllaç amb la ruta La volta al Mont d'Amer. Deixem un desviament de la dreta, que duu a Sant Climent, i continuem fins a la Torre de Sant Climent o Castell de Rocasalva.

12,9 km / 3 h 45 min. Torre de Rocasalva (367 m). Prosseguim per la pista i, als 17 min, prenem una desviaci√≥ de l'esquerra. De seguida continuem per la dreta i, en toparnos amb un viver rod√≥, agafem el cam√≠ que baixa per l'esquerra fins a la casa del Torner. Es desc√©n cap a l'esquerra en ziga-zaga per la pista, deixant la casa a m√† dreta, i apareix una nova cru√Įlla: continuem per la dreta. Deixem la pista bona i girem a la dreta per un cam√≠ recte que, entre avellaners, i despr√®s de dos revolts a esquerra i dreta, travessa un petit torrent. Tot seguit es deixa un trencall a la dreta, es passa per sota de Farigola i es continua per l'esquerra fins al desviament de can Xec. Seguim per la pista m√©s definida de la dreta fins a Pinyana. M√©s tard deixem la pista i agafem un cam√≠ de l'esquerra que travessa un torrent i segueix fins a desembocar de nou, en un revolt pronunciat, a la pista de Pinyana, que seguim per la dreta de baixada fins a la urbanitzaci√≥ de Solivent. Continuem pel carrer principal, travessem el pont de Solivent i creuem la carretera per la pla√ßa del Centre. Prosseguim cap a la pla√ßa porxada de la Vila i, passant per la rambla del Monestir i l'esgl√©sia, arribarem al punt de sortida en 15 min. Antiga estaci√≥ de tren d'Amer. 16,3 km / 4 h 45 min.
fotos (21)
Amer des de l'ermita de Santa Brígida
Amer des de l'ermita de Santa Brígida
Ermita de Santa Brígida
Ermita de Santa Brígida
Ermita de Santa Lena
Ermita de Santa Lena
La Vall de LLèmena
La Vall de LLèmena
Cingles de Sant Roc
Cingles de Sant Roc
Ermita de Sant Roc
Ermita de Sant Roc
Ermita de Santa Lena
Ermita de Santa Lena
mapa

>> Ruta a Wikiloc
>> Ruta en PDF

Afegir comentari afegir comentari
COMENTARI:
SIGNATURA:
EMAIL: (si vols rebre actualitzacions dels nous comentaris)
   
   
 
   
 
els vostres comentaris (0 comentaris)
Estem esperant els vostres comentaris...

novetats caminables
Les gorges du Segre
Les gorges du Segre
Gabietous
Gabietous
El Casco
El Casco
Eriste Nord
Eriste Nord
Punta de las Olas
Punta de las Olas
Les Bulloses - Les Etangs des Esquits
Les Bulloses - Les Etangs des Esquits
Coma Pedrosa
Coma Pedrosa
Eriste sud i central
Eriste sud i central
Vallter - Pic de la Dona - Bastiments - Vallter
Vallter - Pic de la Dona - Bastiments - Vallter
Pics Russell
Pics Russell
Diente de Llardana
Diente de Llardana
Breithorn
Breithorn
A la Mola des del coll d'Estenalles
A la Mola des del coll d'Estenalles
Gran Facha
Gran Facha
Allalinhorn
Allalinhorn
Sender del Castanyer de les Nou Branques
Sender del Castanyer de les Nou Branques
Ruta del Molins
Ruta del Molins
Pic del Moixeró per la Cerdanya
Pic del Moixeró per la Cerdanya
Estany Llong i Portarró
Estany Llong i Portarró
Gourgs Blancs - Jean Arlaud
Gourgs Blancs - Jean Arlaud
   
 
(c) 2007-2021 logo xelu.net | : 03/12/2021 | Facebook | Twitter BitWorks

Creative Commons License
Aquesta web i tots els seus continguts
estan sota una llicència Creative Commons.