xelu.net
 
assaig (12)
:: Adéu a la universitat (0 comentaris)
:: Dante y su obra (0 comentaris)
:: El harén en Occidente (0 comentaris)
:: El món d'Homer (0 comentaris)
:: Europa (0 comentaris)
:: La batalla por el vino y e (1 comentaris)
:: La maternitat d'Elna (0 comentaris)
:: Naked Wine (2 comentaris)
:: Pelegrinatge al Kailasa i (0 comentaris)
:: The Spanish Civil War: Rea (0 comentaris)
:: Tota la veritat sobre Plat (0 comentaris)
:: Un Tramvia Anomenat Text (0 comentaris)
club de lectura (10)
còmic (5)
literatura juvenil (25)
novel·la (167)
 
top 10 visites llibres
:: Una columna de fuego (224210 visites)
:: Percy Jackson and the Olym (224133 visites)
:: The Hunger Games (Els Jocs (224131 visites)
:: Tot el que podríem haver (224128 visites)
:: Un mag de Terramar (224120 visites)
:: Mockingjay (Sinsajo; L'Oce (224088 visites)
:: El noi del pijama de ratll (224083 visites)
:: Naked Wine (224074 visites)
:: Dante y su obra (224065 visites)
:: 31 Dream Street (224056 visites)
 
BitWorks - Disseny web, allotjament web (hosting), disseny gràfic, programació, bases de dades i venda de material informàtic
 
PARTICIPA A XELU.NET
xelu.net >> àgora 2.0 >> llibres (219 llibres disponibles) >> El lector
: | | | | | | | |

El lector

Autor/a del llibre: Bernhard Schlink

31/08/2009
Autor/a de l'aportació:
Xevi Vilardell Bascompte

Aquest llibre ha rebut 223769 visites

El lector
sinòpsis
biografia de Bernhard Schlink
opinió
Afegir comentari afegir un comentari
els vostres comentaris (0 comentaris)
l'últim per llegir

sinòpsis
Michael Berg, un noi de 15 anys, estableix una relació amorosa amb Hanna, una dona de més de 30 anys. Aquesta relació els marcarà a tots dos de per vida. Després d’uns anys de no saber res un de l’altre, es retroben a la sala d’un tribunal, on Hanna és jutjada per un passat obscur i secret que Michael no podia ni imaginar.

biografia de Bernhard Schlink
Extret de la Wikipedia: Bernhard Schlink (6 de julio de 1944, Bielefeld, Alemania) es un escritor y jurista alemán. En 1998 fue nombrado juez en la corte constitucional del estado federal de Renania del Norte-Westfalia y es profesor de historia de la ley en Universidad Humboldt, Berlín, desde enero de 2006. Su carrera como escritor comenzó con novelas policíacas teniendo como protagonista a un personaje llamado Selbst (juego de palabras con Yo Mismo); su primera novela se llamó Auto-castigo. Otra de sus novelas, El nudo gordiano, ganó el premio Glauser en 1989. En 1995 publicó El lector (Der Vorleser), una novela parcialmente autobiográfica sobre un adolescente que tiene un romance con una mujer mayor que desaparece súbitamente y luego se la reencuentra siendo estudiante de abogacía en un juicio a los criminales de la segunda guerra mundial. El libro se convirtió en un éxito de ventas en Alemania y fue traducido a 39 idiomas. La primera edición española apareció en el año 1997. Ganó el premio Hans Fallada, el premio Welt, el premio italiano Grinzane Cavour, el premio francés Laure Bataillon y el premio Ehrengabe de la Dusseldorf Heinrich Heine Society. En el año 2000 publicó una colección de cuentos titulada Amores en fuga. En 2008 el director británico Stephen Daldry realizó una adaptación al cine de El lector.

>> El Lector a la Wikipèdia
>> Adaptació cinematogràfica a la Wikipèdia


opinió
Un cop acabat el llibre i després de reflexionar-hi puc dir, sense por d’equivocar-me, que no és el meu estil de llibre. Tot i això, penso que cal reconèixer el gran mèrit d’aquest i és que està molt ben escrit (potser la meva percepció està un pel esbiaixada venint del llibre que vinc).
Per entendre’ns, si estiguéssim parlant d’una pel•lícula diríem que és lenta i que no passa gaire res. Doncs el llibre és així. El punt de vista narratiu és el d’en Michael i es basa sempre en les seves percepcions (barrejades entre el que sentia als 15 anys amb la perspectiva que dóna l’edat adulta). Si a això afegim que en Michael és un personatge una mica estrany, una persona plana (si es pot descriure així), amb una adolescència grisa (mantenir una relació amb una dona que et dobla l’edat i que a més acaba degenerant en una dominació malaltissa que no pots explicar a ningú t’ha de crear una adolescència grisa) i que a partir d’això tota la seva vida dóna la sensació de que no sap gestionar bé les seves emocions i les relacions humanes, això influeix sense cap mena de dubte en el to del llibre (no deixa de ser des del seu punt de vista). El resum és, si es pot dir en una frase, que el to és pla amb una forma amb relleu (crec sincerament que està ben escrit).
Ara, qui esperi trobar sorpreses gaire grans més enllà de la contraportada crec que aquest no és el seu llibre, tot i que té algun gir inesperat cap al dramatisme total i absolut (cosa que sumada al to deprimeix).
Com ja he comentat, no és el meu estil de llibre, però entenc que hi ha gent que li pot agradar i molt. Crec i espero que la pel•lícula em doni una perspectiva diferent dels personatges i la història i que la meva opinió de tot plegat millori. Per tant, deixem-ho de moment aquí i anem a veure la pel•lícula. Tindreu notícies!
Afegir comentari afegir un comentari
COMENTARI:
SIGNATURA:
EMAIL: (si vols rebre actualitzacions dels nous comentaris)
   
   
 
   
 
els vostres comentaris (0 comentaris)
Estem esperant els vostres comentaris...

l'últim per llegir
Una columna de fuego
Una columna de fuego
Les Cròniques del Déu Coix
Les Cròniques del Déu Coix
Una família fora de sèrie
Una família fora de sèrie
Joyland
Joyland
El papiro de Saqqara
El papiro de Saqqara
El club Dumas
El club Dumas
El invierno del mundo
El invierno del mundo
Basura
Basura
Victus (La Campana, 2012)
Victus (La Campana, 2012)
El confident dels reis
El confident dels reis
   
 
(c) 2007-2024 logo xelu.net | : 22/06/2024 | Facebook | Instagram BitWorks

Creative Commons License
Aquesta web i tots els seus continguts
estan sota una llicència Creative Commons.