xelu.net
 
assaig (12)
:: Adéu a la universitat (0 comentaris)
:: Dante y su obra (0 comentaris)
:: El harén en Occidente (0 comentaris)
:: El món d'Homer (0 comentaris)
:: Europa (0 comentaris)
:: La batalla por el vino y e (1 comentaris)
:: La maternitat d'Elna (0 comentaris)
:: Naked Wine (2 comentaris)
:: Pelegrinatge al Kailasa i (0 comentaris)
:: The Spanish Civil War: Rea (0 comentaris)
:: Tota la veritat sobre Plat (0 comentaris)
:: Un Tramvia Anomenat Text (0 comentaris)
club de lectura (10)
còmic (5)
literatura juvenil (25)
novel·la (167)
 
top 10 visites llibres
:: Una columna de fuego (224721 visites)
:: Stardust (224634 visites)
:: Graceling (Graceling. Ed. (224633 visites)
:: El món d'Homer (224628 visites)
:: Dante y su obra (224623 visites)
:: Tot el que podríem haver (224612 visites)
:: The Hunger Games (Els Jocs (224607 visites)
:: Naked Wine (224602 visites)
:: The Knife of Never Letting (224596 visites)
:: Percy Jackson and the Olym (224596 visites)
 
BitWorks - Disseny web, allotjament web (hosting), disseny gràfic, programació, bases de dades i venda de material informàtic
 
PARTICIPA A XELU.NET
xelu.net >> àgora 2.0 >> llibres (219 llibres disponibles) >> The Spanish Civil War: Reaction, Revolution & Revenge
: | | | | | | | |

The Spanish Civil War: Reaction, Revolution & Revenge

Autor/a del llibre: Paul Preston

01/12/2010
Autor/a de l'aportació:
Miquel Codony

Aquest llibre ha rebut 224590 visites

The Spanish Civil War: Reaction, Revolution & Revenge
sinòpsis
biografia de Paul Preston
opinió
Afegir comentari afegir un comentari
els vostres comentaris (0 comentaris)
l'últim per llegir

sinòpsis
Una edición nueva corregida y ampliada con un capítulo inédito sobre la represión durante la guerra.

En el setenta aniversario del estallido del trágico conflicto español, Paul Preston, hispanista de prestigio internacional y autor de obras clásicas sobre la España del siglo XX, ha actualizado y ampliado su estudio de la Guerra Civil teniendo en cuenta tanto las últimas investigaciones y polémicas historiografías como abundante material inédito, ofreciendo por fin a los lectores su versión definitiva de La Guerra Civil española.

Imprescindible para conocer la violenta realidad que asoló España y esclarecedor para lectores de cualquier generación por la claridad y el rigor documental con el que desmonta interpretaciones sectarias sin fundamento histórico, este libro contribuye a conservar un relato común de aquella tragedia colectiva, algo esencial para el ejercicio cotidiano de la democracia.

biografia de Paul Preston
Paul Preston (Liverpool, Regne Unit, 1946), historiador autor de diverses obres sobre la Història Contemporània d'Espanya, és doctor en Història per la Universitat de Oxford i catedràtic d'Història Contemporània espanyola i director del Centre Cañada Blanch per a l'Estudi de l'Espanya Contemporània. També va ser professor d'Història a la Universitat de Reading, al Centre d'Estudis Mediterranis, al Queen Mary College i a la London School.

Al costat de Ian Gibson i Hugh Thomas, constituïx el nucli dels hispanistes britànics que han dedicat el seu esforç a l'estudi de la història recent espanyola, especialment a la de la Segona República i la Guerra civil espanyoles. Posseïx l'Encomana de l'Ordre del Mèrit Civil i és membre de l'Acadèmia Britànica.

Nascut a la ciutat de Liverpool, Anglaterra. Va impartir classes a la Universitat de Reading entre 1973 i 1991. Més tard exercí com a professor d'Història Contemporània al Queen Mary College de la Universitat de Londres, i després passà al London School of Economics & Political Science com a Catedràtic i Director del Centre Cañada Blanch per a l'estudi de la història contemporània d'Espanya de la mateixa universitat. Escriu articles en diverses publicacions i col·labora també amb la BBC com a comentarista de l'actualitat espanyola.

Se l'acusa de no ser neutral ni objectiu en els seus escrits i de donar importància excessiva a testimoniatges de tercers (...va dir que s'havia dit, en una conversa amb ell..., quan el caudillo vivia em va dir...,etc.) i d'idealitzar als voluntaris estrangers, especialment anglosaxons o escriptors i periodistes com ell (per exemple, Ernest Hemingway).

Les seves obres se centren en la Història recent d'Espanya, des de la Segona República Espanyola (1931-1936), molt especialment la Guerra Civil Espanyola (1936-1939) fins a Transició Espanyola (1976 - 1982). A nivell personal, és afeccionat de l'Everton Football Club.

No hi ha enllaços per a aquest llibre


opinió
Com es ressenya un llibre com aquest?

És de suposar que has de dominar el tema (no és el cas) i, com a mínim, poder posar en context les tesis de l'autor comparant-les, en la mesura del possible, amb altres llibres de l'estil o sobre la mateixa temàtica. I quan un l'agafa, com ha estat el meu cas, simplement pel desig d'omplir, si més no parcialment, un buit de cultura que ha estat posat de manifest per diverses raons? Val la pena ressenyar-lo, aleshores? El cas és que jo en trec un plaer molt gran d'escriure aquestes ressenyes, malgrat ser molt conscient de la meva ignorància en general (enorme en el cas que ens ocupa), i si de vegades he d'acabar empassant-me les meves paraules... bé, sempre he estat de bon menjar.

Total, que si teniu curiositat sobre la història de la (nostra) Guerra Civil i, com em passava a mi, us sentiu més còmodes recorrent a un autor estranger de prestigi reconegut (amb el poc o molt valor que aquest fet pugui tenir en realitat) que exposant-vos a les potencials fílies i fòbies partisanes dels autors nacionals, aquest és un magnífic llibre. El meu primer llibre, de fet, sobre la Guerra Civil, així que no se dir si està esbiaixat, desinformat, si diu mentides o si calla veritats, però que em sembla honest i franc en l'exposició dels seus prejudicis, i clar i apassionant en la seva exposició dels fets. És un llibre molt i molt llegible que aprofundeix bastant en la seva explicació dels esdeveniments. I si a les paraules que escriu en Paul Preston traspua una certa simpatia, molt poc neutral, cap al Govern de la República i els milicians i una no menys certa antipatia envers els militars que es van alçar i cap a la figura de Franco i el seu maleït règim… bé, només faltaria.

He aprés moltíssim, sobretot de la magnitud de la meva ignorància. Ara, ves per on, després de saber de quina manera van posar pals a les rodes al Govern de la República durant els anys dels conflictes i com van recolzar de manera passiva l'alçament militar, em cauen molt pitjor França i el Regne Unit. Colla d'hipòcrites malparits. També m'ha donat mal d'estòmac i mal de cor, i apreciar d'una altra manera la sort que tinc de viure quan visc i com visc. Costa de creure, en realitat, que poguem viure com vivim donada la història del país.

Així doncs, com ressenyo aquest llibre? Només puc dir que el vaig començar a llegir amb l'esperança de no adormir-me, trobar-lo interesant i informar-me una mica i el paio m'ha tret la son, l'he trobat apassionant i he aprés una barbaritat, així que les expectatives han estat més que superades. De les 5 estrelletes que permet Anobii li dono totes 5. El recomano moltíssim.

Puto Franco.
Afegir comentari afegir un comentari
COMENTARI:
SIGNATURA:
EMAIL: (si vols rebre actualitzacions dels nous comentaris)
   
   
 
   
 
els vostres comentaris (0 comentaris)
Estem esperant els vostres comentaris...

l'últim per llegir
Una columna de fuego
Una columna de fuego
Les Cròniques del Déu Coix
Les Cròniques del Déu Coix
Una família fora de sèrie
Una família fora de sèrie
Joyland
Joyland
El papiro de Saqqara
El papiro de Saqqara
El club Dumas
El club Dumas
El invierno del mundo
El invierno del mundo
Basura
Basura
Victus (La Campana, 2012)
Victus (La Campana, 2012)
El confident dels reis
El confident dels reis
   
 
(c) 2007-2024 logo xelu.net | : 13/07/2024 | Facebook | Instagram BitWorks

Creative Commons License
Aquesta web i tots els seus continguts
estan sota una llicència Creative Commons.