xelu.net
 
els alps (4)
catalunya (21)
:: A la Mola des del coll d'E (1 comentaris)
:: Colorantes Permitidos - 6 (1 comentaris)
:: El Torrent de la Cabana - (0 comentaris)
:: Ermita de Sant Antoni de C (0 comentaris)
:: La ruta del ferro (1 comentaris)
:: La vall d'Olzinelles (0 comentaris)
:: Malanyeu - Stoc de Coc (0 comentaris)
:: Passeig per l'estany de Si (1 comentaris)
:: Pedraforca - Il·lusions d (0 comentaris)
:: Puig de l'Ou (0 comentaris)
:: Puigcornedor (Alpens) (0 comentaris)
:: Punta del Fangar (0 comentaris)
:: Riu - desembocadura - Garx (0 comentaris)
:: Ruta de Can Morgat i Puig (0 comentaris)
:: Ruta de les ermites d'Amer (0 comentaris)
:: Ruta de les llacunes (0 comentaris)
:: Ruta dels volcans (2 comentaris)
:: Sadernes - Sant Aniol d'Aj (1 comentaris)
:: Santa Magdalena del Mont (0 comentaris)
:: Tona - Barcelona (0 comentaris)
:: Volta a l'estany (0 comentaris)
costa brava (14)
montseny (6)
osona (21)
pirineu aragonès (31)
pirineu català (15)
pirineu francès (4)
 
top 10 visites rutes
:: Astazous (136281 visites)
:: Cola de caballo (133793 visites)
:: De Cantonigròs a Cabrera (133507 visites)
:: Cingles de Bertí (118204 visites)
:: Refugi de l'Estany Llong (114911 visites)
:: De Platja d'Aro a Sant Ant (114827 visites)
:: Besiberris (111161 visites)
:: La vall d'Olzinelles (110883 visites)
:: De Centelles a Tona (110627 visites)
:: Les gorges du Segre (110319 visites)
 
BitWorks - Disseny web, allotjament web (hosting), disseny gràfic, programació, bases de dades i venda de material informàtic
 
PARTICIPA A XELU.NET
xelu.net >> àgora 2.0 >> rutes (21 rutes disponibles - 2605 fotos en totes les rutes) >> Ruta de les ermites d'Amer
àgora 2.0: cuina | jocs | llibres | música | cinema i tv | teatre | materials | rutes | qui és qui?

Ruta de les ermites d'Amer
02/03/2011
Autor/a de l'aportació:
Anna Ortega
Aquesta ruta ha rebut 106679 visites
Ruta de les ermites d'Amer
veure totes les fotos de la ruta (21)
explicació de la ruta
fotos (21)
mapa
enllaços
Afegir comentari afegir un comentari
els vostres comentaris (0 comentaris)
novetats caminables
LLARGADA: 16,3Km
DIFICULTAT: mitja
TEMPS: 5 hores
DESNIVELL: fort
ÈPOCA: qualsevol
MODE: a peu

explicació de la ruta
Des de l'antiga estació de tren d'Amer, i entre boscos i camps de conreu, es visiten tres de les ermites més representatives del municipi: Santa Brígida, Santa Lena i Sant Roc. També es contempla l'antiga masia fortificada de la Torre de Rocasalva. La ruta està senyalitzada amb franges de pintura blanca, plaques i rètols.

GUIA DE L'ITINERARI A PEU

0 km / 0 h. Amer (211 m). Se surt de l'antiga estació de tren d'Olot (enllaç amb el bicicarril d'Olot a Girona). Es pren l'avinguda del Far fins a la carretera d'Olot a Girona, la creuem per un pas de vianants i continuem per l'esquerra uns 50 m. Girem per un carrer de la dreta i, al final d'aquest, tombem a l'esquerra i travessem el Riubrugent per un pont.

0,9 km / 9 min. La pista passa entre un camp de futbol i unes naus industrials. Trobem una cruïlla i girem a la dreta per una pista de terra -ignorant la pista asfaltada- que, en pocs metres, esdevé cimentada i de fort pendent. Es passa una granja i, en un revolt a la dreta, es deixa la pista i se segueix per un caminet de l'esquerra vorejant vinyes i la tanca d'una casa.

1,45 km / 20 min. Can Menció. Continuem a l'esquerra per camí cimentat i, en el primer revolt a la dreta, abandonem la pista i agafem un caminet de l'esquerra que ascendeix pel mig del bosc fent ziga-zagues. Creuem una pista al costat d'un dipòsit d'aigua i seguim caminet amunt fins a sortir a una altra pista que prenem per l'esquerra.

1,9 km / 30 min. El castell. Davant de la casa agafem el senderó de la dreta i deixem la pista, que retrobem després dues vegades en un revolt pronunciat. A l'esquerra hi ha les restes d'una pedrera. Prosseguim fins al cim del penya-segat per un bonic camí entre roques.

2,5 km / 45 min. Ermita de Santa Brígida (442 m). Pel costat de la font de Sant Bernat, ens enfilem per un caminoi de pedres fins a desembocar a una pista que prenem cap a l'esquerra fins a la pedrera. Deixem les pistes i continuem per un caminet que puja un marge. Se segueixen uns 200 m fins a una pedra dreta. Seguim el camí a la dreta 280 m fins a trobar una pista que ens portaria a Can Sensaire. Agafem, però, el camí de la dreta que pel mig de la boscúria ens porta, en 22 min, a la font de can Catau.

3,8 km / 1 h 07 min. Font de can Catau. Davallem aigües avall del torrent uns 60 m i prenem un senderó de l'esquerra que ascendeix fins a travessar una pista. Més endavant creuem la pista d'Amer a la Barroca i continuem recte fins a una altra cruïlla en què agafem la desviació de l'esquerra. En uns 100 m arribem als Fusos. Seguim per la pista 155 m fins a un altre encreuament on deixem la pista de l'esquerra, que duu a la Barroca o Santa Brígida, i prenem la de la dreta fins a can Sensaire (466 m), que passem a la dreta. Passats 700 m arribem a la cruïlla de la Barroca, al coll de Puliol. Tot recte aniríem a can Puliol: cal prosseguir per la pista de l'esquerra (per la dreta segueix la ruta de La volta al terme), creuar una altra pista i passar un collet. En 2 km s'accedeix a Santa Lena.

6,8 km / 1 h 49 min. Mare de Déu del Puig d'Elena (559 m). Agafem un caminet per la cara N de l'ermita, al costat de l'antiga cisterna. Es baixa per una zona molt rica en fòssils, però un xic relliscosa. Passem una casa en runes i arribem a una bassa.

7,3 km / 1 h 58 min. Coll de Sant Roc (480 m). Es troba un encreuament de camins i es continua recte per una pista ampla, a trams empedrada, deixant dos trencalls a dreta i esquerra (el primer duu al Llapart i Sant Climent, i el segon a la Barroca). Als 60 m agafem un trencall de la dreta fins a topar amb una cruïlla en forma d'H. Prosseguim cap a l'esquerra i després a la dreta uns 100 m. Deixem un trencall a l'esquerra i, 400 m més enllà, en trobem un altre que seguim per l'esquerra fins a un coll pla (560 m), on s'acaba la pista. Es continua per un caminet uns 150 m, es deixa un desviament a l'esquerra -que porta a les Serresi, 100 m després, un altre a la dreta que porta a un grup de tombes. Pugem per l'esquerra 300 m més entre un bosc espès.

9 km / 2 h 29 min. Ermita de Sant Roc (599 m). Des d'aquí fins a la Torre de Rocasalva cal anar amb compte de seguir els senyals blancs, ja que el camí és un xic perdedor i no gaire fressat. Prenem el caminet de davant de l'ermita i, en 400 m, arribem al Mirador (555 m). Seguim pel senderó i trobem un camí a l'esquerra.

9,3 km / 2 h 37 min. Grau de Santa Maria; enllaç amb el camí de La volta al terme. Cal continuar recte per sobre del cingle. Es travessa el torrent de l'Arimany (500 m) i s'arriba a una torrentera, prop del Grau del Llop. Es prossegueix 1,5 km, s'arriba a un pi solitari i es continua fins al trencall de can Puig. Trobem uns senyals vermells que cal ignorar (recordem que les marques de l'itinerari són de color blanc).

12,15 km / 3 h 41 min. Cruïlla de Can Puig. Deixem el caminet de l'esquerra -que duu al roure de Can Puig, al pícnic Mas Can Puig i a Sant Climent d'Amer- i seguim recte fins a prendre, al proper encreuament, el camí de l'esquerra que creua el torrent del Sucurrull. Continuem fins a deixar a la dreta una pista que duu al Llapart, i a l'esquerra una altra cap a Sant Climent: cal seguir recte per una pista en mal estat i prendre un trencall de l'esquerra.

12,6 km / 3 h 49 min. Enllaç amb la ruta La volta al Mont d'Amer. Deixem un desviament de la dreta, que duu a Sant Climent, i continuem fins a la Torre de Sant Climent o Castell de Rocasalva.

12,9 km / 3 h 45 min. Torre de Rocasalva (367 m). Prosseguim per la pista i, als 17 min, prenem una desviació de l'esquerra. De seguida continuem per la dreta i, en toparnos amb un viver rodó, agafem el camí que baixa per l'esquerra fins a la casa del Torner. Es descén cap a l'esquerra en ziga-zaga per la pista, deixant la casa a mà dreta, i apareix una nova cruïlla: continuem per la dreta. Deixem la pista bona i girem a la dreta per un camí recte que, entre avellaners, i desprès de dos revolts a esquerra i dreta, travessa un petit torrent. Tot seguit es deixa un trencall a la dreta, es passa per sota de Farigola i es continua per l'esquerra fins al desviament de can Xec. Seguim per la pista més definida de la dreta fins a Pinyana. Més tard deixem la pista i agafem un camí de l'esquerra que travessa un torrent i segueix fins a desembocar de nou, en un revolt pronunciat, a la pista de Pinyana, que seguim per la dreta de baixada fins a la urbanització de Solivent. Continuem pel carrer principal, travessem el pont de Solivent i creuem la carretera per la plaça del Centre. Prosseguim cap a la plaça porxada de la Vila i, passant per la rambla del Monestir i l'església, arribarem al punt de sortida en 15 min. Antiga estació de tren d'Amer. 16,3 km / 4 h 45 min.
fotos (21)
Amer des de l'ermita de Santa Brígida
Amer des de l'ermita de Santa Brígida
Ermita de Santa Brígida
Ermita de Santa Brígida
Ermita de Santa Lena
Ermita de Santa Lena
La Vall de LLèmena
La Vall de LLèmena
Cingles de Sant Roc
Cingles de Sant Roc
Ermita de Sant Roc
Ermita de Sant Roc
Ermita de Santa Lena
Ermita de Santa Lena
mapa

enllaços

>> Ruta a Wikiloc
>> Ruta en PDF

Afegir comentari afegir comentari
COMENTARI:
SIGNATURA:
EMAIL: (si vols rebre actualitzacions dels nous comentaris)
   
   
 
   
 
els vostres comentaris (0 comentaris)
Estem esperant els vostres comentaris...

novetats caminables
Les gorges du Segre
Les gorges du Segre
Gabietous
Gabietous
El Casco
El Casco
Eriste Nord
Eriste Nord
Punta de las Olas
Punta de las Olas
Les Bulloses - Les Etangs des Esquits
Les Bulloses - Les Etangs des Esquits
Coma Pedrosa
Coma Pedrosa
Eriste sud i central
Eriste sud i central
Vallter - Pic de la Dona - Bastiments - Vallter
Vallter - Pic de la Dona - Bastiments - Vallter
Pics Russell
Pics Russell
   
 
(c) 2007-2024 logo xelu.net | Última actualització: 28/05/2024 | Facebook | Instagram BitWorks

Creative Commons License
Aquesta web i tots els seus continguts
estan sota una llicència Creative Commons.