xelu.net
 
assaig (12)
:: Adéu a la universitat (0 comentaris)
:: Dante y su obra (0 comentaris)
:: El harén en Occidente (0 comentaris)
:: El món d'Homer (0 comentaris)
:: Europa (0 comentaris)
:: La batalla por el vino y e (1 comentaris)
:: La maternitat d'Elna (0 comentaris)
:: Naked Wine (2 comentaris)
:: Pelegrinatge al Kailasa i (0 comentaris)
:: The Spanish Civil War: Rea (0 comentaris)
:: Tota la veritat sobre Plat (0 comentaris)
:: Un Tramvia Anomenat Text (0 comentaris)
club de lectura (10)
còmic (5)
literatura juvenil (25)
novel·la (167)
 
top 10 visites llibres
:: Un mundo sin fin (133607 visites)
:: No Country For Old Men (130360 visites)
:: L'elegància de l'eriçó (111756 visites)
:: Travels in the Scriptorium (111587 visites)
:: Un trabajo muy sucio (107661 visites)
:: Antarctica (Faber & Faber, (106177 visites)
:: A Game of Thrones (Juego d (104419 visites)
:: The Book Thief (104171 visites)
:: Una Tempesta (103980 visites)
:: The Catcher in The Rye (El (103628 visites)
 
BitWorks - Disseny web, allotjament web (hosting), disseny gràfic, programació, bases de dades i venda de material informàtic
 
PARTICIPA A XELU.NET
xelu.net >> àgora 2.0 >> llibres (219 llibres disponibles) >> Hard Magic: Book I of the Grimnoir Chronicles (Baen, 2011)
: | | | | | | | |

Hard Magic: Book I of the Grimnoir Chronicles (Baen, 2011)

Autor/a del llibre: Larry Correia

14/07/2011
Autor/a de l'aportació:
Miquel Codony

Aquest llibre ha rebut 96941 visites

Hard Magic: Book I of the Grimnoir Chronicles (Baen, 2011)
sinòpsis
biografia de Larry Correia
opinió
Afegir comentari afegir un comentari
els vostres comentaris (0 comentaris)
l'últim per llegir

sinòpsis
En Jake Sullivan és un heroi de guerra, investigador privat i ex-convicte. Si està en llibertat és perquè té el talent màgic de modificar l'efecte de la força de la gravetat sobre ell mateix i els objectes propers, i l'Agència d'Investigació recorre a ell quan necessita ajuda per capturar a altres criminals amb poders màgics. La seva darrera operació abans de ser lliure definitivament, però, s'ha torçat del tot i ara en Jake és troba en mig d'una guerra secreta que pot acabar amb la destrucció del món.

biografia de Larry Correia
Larry Correia (1976) és un novel·lista que va autopublicar la seva primera novel·la, Monster Hunter International, al 2008 aconseguint formar part de la llista de bestsellers de Entertainment Weekliy d'Abril d'aquell any. A continuació va signar un contracte de publicación amb Ben Books. Monster Hunter International va ser reimpressa al 2009 i va formar part de la llista de bestsellers de la revista Locus de Novembre de 2009. La seva continuació, Monster Hunter Vendetta, va formar part de la llista de bestsellers del New York Times. La publicació del tercer llibre de la sèrie, Monster Hunter Alpha, està prevista per Agost de 2011. La seva darrera novel·la és Hard Magic, el primer llibre de The Grimnoir Chronicles.
Larry Correia es finalista del premi Jonh W. Campbell al millor nou escriptor de ciència ficció/fantasia de 2011.
Les obres de Correia tendeixen a incloure monstres com vampirs, homes llops, etc., a més d'un fort component màgic. També destaca el detallisme amb el que es descriuen les armes de foc i la seva utilització. Resident a Utah, Correia treballa de comptable, novel·lista, escriptor independent per a vàries revistes dedicades a les armes de foc i d'instructor d'armes de foc.

No hi ha enllaços per a aquest llibre


opinió
Com literatura d'entreteniment Hard Magic és un dels millors llibres que mai he llegit. Els elements que formen la història els he vist, en una o altra forma, milers de vegades i en àmbits diferents, però sobretot en el món del còmic de superherois. És un tractament pulp i maniqueu de l'argument, amb malvats malvadíssims que volen destruir el món tal i com el coneixem i un grup de bons boníssims que volen evitar-ho. És aventura pura, sense un moment de repós i amb l'objectiu bàsic de divertir. Objectiu 120% aconseguit.
Hard Magic veu de moltes fonts ben conegudes. La història transcorre a la estranya cruïlla a on es creuen la Patrulla X, el Fumanchú, les pel·lícules de James Bond, els gangsters de l'Al Capone i els pirates de Porco Rosso. Una barreja estranya? Si algú n'hagués de fer la pel·lícula m'agradaria que fos el fill bastard de'n Martin Scorsese i en Quentin Tarantino, amb la col·laboració de Zack Snyder.
Tot i tenir protagonistes principals (sobretot un inmens Jake Sullivan) la novel·la és gairebé coral i s'anirà desplegant a partir dels punts de vista dels diversos protagonistes i antagonistes. Si per a vosaltres és imprescindible que les històries siguin ambigüitats i els personatges matisos fugiu d'aqui. La Faye, l'encantadora i una mica psicòpata adolescent teletransportadora (traveler a la novel·la) ho explica molt bé: "It felt good to put everything into black and white and to pick a side. It filled her with a sense of purpose.". Si aprecieu el gust pur de l'adrenalina d'una bona aventura una mica pocavergonya, en canvi, disculpeu les petites exageracions de l'origen d'alguns personatges com en Madi ("Then they tossed him into a deep dark hole and quit feeding him, but he'd lived off of rats that he'd crushed with his Power"). Es compensen de sobres amb històries com les de Mr. Heinrich i la seva juventut a la Ciutat dels Morts ("It wasn't always Dead City. It used to be called Berlin"), mereixedora d'un relat curt o una novel·la dedicada (m'escolta, Mr. Correia? No? M'ho imaginava...).
No és un llibre excel·lent. Tinc algunes queixes menors relacionades amb algun punt de l'argument una mica trampós i innecesari, però en general funciona com un rellotge. Val a dir que si el que us agrada és (només) la literatura seriosa aquest no és el vostre llibre. Complexitat, el que es diu complexitat, més aviat poca. I profunditat no molt més. Ara, diversió ben feta tota la que volgueu. Això, però, no són defectes, no és més que el tipus de llibre que vol ser i a mi ja m'està bé, era just el tipus de llibre que volia llegir. El que si que se li pot retreure és una certa falta d'originalitat. Moltes coses ja les hem vist a altres llibres o, sobretot, còmics (com ja he dit, a mi em fa pensar molt, sobretot la primera meitat, en La Patrulla X) i només estan una mica maquillades. Això fa que no sigui tot el memorable que podria ser però, al mateix temps, si us agraden els referents és molt difícil que no gaudiu d'aquest llibre. També he de dir que el llibre desprén un aroma totalment explícit a patriotisme americà bel·licista (és a dir, els Estats Units com a líders i salvadors del món) que tradicionalment, per aquests contrades, ens ofén una mica. És el preu a pagar, no deixeu que això us amargui el dolç. Molts dels seus personatges tenen atacs de masclisme, però suposo que es pot considerar un tret propi de l'època en la que transcorre la novel·la. A part alguns dels personatges més forts i independents de la novel·la són femenins, així que l'una va per l'altra.
Una cosa que no he dit és que aquest llibre és (com no) el primer d'una trilogia ("The Grimnoir Chronicles"). Malgrat tot, que ningú deixi de llegir-lo per això. El llibre és perfectament autoconclusiu i personalment tinc moltes ganes de que apareigui el segon. Tinc alguna idea de cap a on pot tirar però les possibilitats són variadíssimes.
A qui agradarà aquest llibre? Doncs a qui li agradin les aventures sense complexes ni més ànim que entretenir, i a qui li agradin els còmics o les pelis de superherois. Nois i noies, aquest no l'heu de deixar escapar.
El puntuem? Va, un notable com la copa d'un pi.
Afegir comentari afegir un comentari
COMENTARI:
SIGNATURA:
EMAIL: (si vols rebre actualitzacions dels nous comentaris)
   
   
 
   
 
els vostres comentaris (0 comentaris)
Estem esperant els vostres comentaris...

l'últim per llegir
Una columna de fuego
Una columna de fuego
Les Cròniques del Déu Coix
Les Cròniques del Déu Coix
Una família fora de sèrie
Una família fora de sèrie
Joyland
Joyland
El papiro de Saqqara
El papiro de Saqqara
El club Dumas
El club Dumas
El invierno del mundo
El invierno del mundo
Basura
Basura
Victus (La Campana, 2012)
Victus (La Campana, 2012)
El confident dels reis
El confident dels reis
   
 
(c) 2007-2024 logo xelu.net | : 26/02/2024 | Facebook | Instagram BitWorks

Creative Commons License
Aquesta web i tots els seus continguts
estan sota una llicència Creative Commons.