xelu.net
 
assaig (12)
:: Adéu a la universitat (0 comentaris)
:: Dante y su obra (0 comentaris)
:: El harén en Occidente (0 comentaris)
:: El món d'Homer (0 comentaris)
:: Europa (0 comentaris)
:: La batalla por el vino y e (1 comentaris)
:: La maternitat d'Elna (0 comentaris)
:: Naked Wine (2 comentaris)
:: Pelegrinatge al Kailasa i (0 comentaris)
:: The Spanish Civil War: Rea (0 comentaris)
:: Tota la veritat sobre Plat (0 comentaris)
:: Un Tramvia Anomenat Text (0 comentaris)
club de lectura (10)
còmic (5)
literatura juvenil (25)
novel·la (167)
 
top 10 visites llibres
:: Un mundo sin fin (133651 visites)
:: No Country For Old Men (130408 visites)
:: L'elegància de l'eriçó (111804 visites)
:: Travels in the Scriptorium (111633 visites)
:: Un trabajo muy sucio (107710 visites)
:: Antarctica (Faber & Faber, (106227 visites)
:: A Game of Thrones (Juego d (104461 visites)
:: The Book Thief (104233 visites)
:: Una Tempesta (104046 visites)
:: The Catcher in The Rye (El (103678 visites)
 
BitWorks - Disseny web, allotjament web (hosting), disseny gràfic, programació, bases de dades i venda de material informàtic
 
PARTICIPA A XELU.NET
xelu.net >> àgora 2.0 >> llibres (219 llibres disponibles) >> Mistborn - The Hero of Ages
: | | | | | | | |

Mistborn - The Hero of Ages

Autor/a del llibre: Brandon Sanderson

08/02/2010
Autor/a de l'aportació:
Miquel Codony

Aquest llibre ha rebut 98280 visites

Mistborn - The Hero of Ages
sinòpsis
biografia de Brandon Sanderson
opinió
Afegir comentari afegir un comentari
els vostres comentaris (0 comentaris)
l'últim per llegir

sinòpsis
Després dels esdeveniments explicats a The Final Empire i The Well of Ascension, la fi del món s'apropa. La Vin, l'Eland, i la resta de companys, intentaran evitar-ho. Ho aconseguiran? Vosaltres que diríeu?

biografia de Brandon Sanderson
Font: Wikipedia
Brandon Sanderson (nacido el 19 de diciembre de 1975) es un escritor americano de literatura fantástica. Nacido en Nebraska. Sanderson pertenece a la Iglesia SUD. Actualmente reside en Provo, Utah, con su mujer Emily, con la que contrajo matrimonio el 7 de julio de 2006. Obtuvo Master en literatura creativa en 2005 en la Brigham Young University, donde fue compañero de habitación del campeón de Jeopardy! Ken Jennings. Ha sido nominado dos veces para el Premio John W. Campbell.
Después de la muerte de Robert Jordan, Brandon Sanderson fue seleccionado por Harriet McDougal (La viuda de Jordan), para completar el libro final de la serie de fantasía épica La Rueda del Tiempo. Harriet le pidió que se hiciera cargo de la tarea después de quedar profundamente impresionada por la lectura del libro El Imperio Final, primero de la serie Nacidos de la bruma.

- Web de'n Brandon Sanderson.
- Diari de lectura de tota la saga.


opinió
Malgrat els desnivells, els sots i els problemes que li he trobat a la trilogia en general, un cop acabada no puc més que dir: Guau!
De debó gent, aquesta història és fantàstica. És un d'aquells casos en el que el conjunt és més gran que la suma de les parts. Brutal.
Però anem a pams i centremnos en el que toca, que és l'anàlisi de The Hero of Ages, el tercer volum de la trilogia Mistborn.
D'entrada s'ha d'assenyalar que el cas de'n Brandon Sanderson és peculiar. Així com sovint trobo autors que saben plantejar i desenvolupar les històries però que són més aviat incompetents a l'hora de concloure-les satisfactòriament (m'estàs sentint, Paul Auster? Si, t'ho dic a tu!), en aquest cas succeeix tot el contrari. Amb l'excepció de The Final Empire, el primer volum de la saga, els altres llibres que la componen triguen ben bé una tercera part del seu recorregut en agafar prou embranzida com per aixecar el vol, però noi, quan ho fan... roben l'alé i proposen un viatge taquicàrdic. He trigat en agafar-li el ritme a The Hero of Ages, però m'ha deixat tan bon sabor de boca que ja he oblidat les meves queixes inicials.
El millor d'aquesta història, durant bona part del seu recorregut, són els seus personatges secundaris.TenSoon el Kandra, el confiable Sazed i la depressió de cavall que arrosega durant bona part del llibre degut al que li va succeir al volum anterior i, sobretot, el genial Spook i el seu paper a cavall de V de Vendetta i Daredevil, entre d'altres. Tots plegats, conformen un repartiment coral que serveix per anar explorant la geografia, la història i la mitologia del món de la saga Mistborn i per fer avançar una història que avança amb la precissió d'un metrònom sense ser gairebé mai, i aquí és de confessió obligada reconéixer que això pot ser més atribuïble a les meves limitacions intel·lectuals que a les virtuts de la narració, previsible. Els protagonistes principals de la història, tanmateix, la Vin i l'Eland, són tan perfectes en la seva heroïcitat que resulten molt menys interesants, si més no fins a la resolució de la història. L'ambientació i el grau de detall, com sempre, són impecables.
En definitiva, tot i que les novel·les individuals poden pecar d'irregulars, el seu conjunt és espectacular i partint d'una història inicial relativament convencional, construeix un entramat de capa sobre capa que obliga continuament a reajustar la valoració que fem de la història que ja hem llegit. En Brandon Sanderson m'ha semblat un escriptor de literatura molt interesant, amb un domini important del llenguatge i dels recursos del gènere, i penso seguir-lo amb atenció.
Es de justícia comentar, igualment, que el fet d'escoltar un llibre, comparat amb la lectura tradicional, obliga a mantenir més l'atenció en el "present" de la història, en el que està succeïnt en el moment que t'ho expliquen, i tot i que és evident que pots pausar o rebobinar la narració, això no comporta l'espontaneïtat d'aixecar els ulls de la pàgina i pensar en el que acabes de llegir o en el que creus que ha d'esdevenir a continuació. Això pot esbiaixar la meva percepció d'aquesta història trepidant, i mai sabré, perquè ja estic corromput, quina hagués estat la meva opinió si l'hagués llegida. En qualsevol cas, i hi haurà qui no estigui d'acord, aquesta inmediatesa és per a mi una de les virtuts de la literatura llegida en veu alta, que em dona un plaer diferent, que no millor, que la literatura escrita. El gènere fantàstic, trobo, s'adapta especialment a aquest format. L'edició en castellà d'aquest tercer volum, per cert, està prevista pel Maig de 2010
Afegir comentari afegir un comentari
COMENTARI:
SIGNATURA:
EMAIL: (si vols rebre actualitzacions dels nous comentaris)
   
   
 
   
 
els vostres comentaris (0 comentaris)
Estem esperant els vostres comentaris...

l'últim per llegir
Una columna de fuego
Una columna de fuego
Les Cròniques del Déu Coix
Les Cròniques del Déu Coix
Una família fora de sèrie
Una família fora de sèrie
Joyland
Joyland
El papiro de Saqqara
El papiro de Saqqara
El club Dumas
El club Dumas
El invierno del mundo
El invierno del mundo
Basura
Basura
Victus (La Campana, 2012)
Victus (La Campana, 2012)
El confident dels reis
El confident dels reis
   
 
(c) 2007-2024 logo xelu.net | : 03/03/2024 | Facebook | Instagram BitWorks

Creative Commons License
Aquesta web i tots els seus continguts
estan sota una llicència Creative Commons.