xelu.net
 
assaig (12)
club de lectura (10)
còmic (5)
:: 20th Century Boys (3 comentaris)
:: 21st Century Boys (1 comentaris)
:: Bone Lejos de Boneville (1 comentaris)
:: El Arte de Volar (0 comentaris)
:: Preacher (1 comentaris)
literatura juvenil (25)
novel·la (167)
 
top 10 visites llibres
:: Un mundo sin fin (133607 visites)
:: No Country For Old Men (130360 visites)
:: L'elegància de l'eriçó (111756 visites)
:: Travels in the Scriptorium (111587 visites)
:: Un trabajo muy sucio (107661 visites)
:: Antarctica (Faber & Faber, (106177 visites)
:: A Game of Thrones (Juego d (104419 visites)
:: The Book Thief (104171 visites)
:: Una Tempesta (103980 visites)
:: The Catcher in The Rye (El (103628 visites)
 
BitWorks - Disseny web, allotjament web (hosting), disseny gràfic, programació, bases de dades i venda de material informàtic
 
PARTICIPA A XELU.NET
xelu.net >> àgora 2.0 >> llibres (219 llibres disponibles) >> Seven for a Secret
: | | | | | | | |

Seven for a Secret

Autor/a del llibre: Elizabeth Bear

27/04/2011
Autor/a de l'aportació:
Miquel Codony

Aquest llibre ha rebut 95772 visites

Seven for a Secret
sinòpsis
biografia de Elizabeth Bear
opinió
Afegir comentari afegir un comentari
els vostres comentaris (0 comentaris)
l'últim per llegir

sinòpsis
Les aventures de Sebastien de Ullóa, Lady Abigail Garrett Irene i Phoebe Smith 35 anys després dels esdeveniments explicats a New Amsterdam

biografia de Elizabeth Bear
Sarah Bear Elizabeth Wishnevsky va néixer a Hartford, Connecticut, el mateix dia que en Bilbo i en Frodo Baggins però un any diferent (1971). Va estudiar Anglés i Antropologia a la Universitat de Connecticut però no va acabar els estudis. Ha treballat com a escriptora tècnica, mossa de quadra, periodista i altres feines diverses. Tot i haver venut alguns relats a revistes de poca tirada durant la dècada dels 90 no va començar a escriure de manera seriosa fins al 2001. Des d'aleshores ha publicat moltes novel·les i històries curtes.
La seva primera novel·la (Hammered, 2005) va donar inici a la trilogia de Jenny Casey (tot i que, de fet, és una novel·la llarga dividida en tres volums), que també inclou Scardown (2005) i Worldwired (2005). Seguidament va publicar dos novel·les independentes (Undertow i Carnival), els primers dos volums de la seva sèrie de fantasia Promethean Age, encara en curs (Blood & Iron, i Whiskey & Water), i una col·lecció d'històries curtes (The Chains that You Refuse, 2006). Al 2005 va guanyar el Campbell Award a Millor Escriptor Novell. Altres llibres que ha escrit inclou la sèrie de novel·les breus de New Amsterdam, encara en curs, i la trilogia de The Jacob's Ladder, amb 3 novel·les publicades (Dust, Chill i Grail).
Malauradamente, tot indica que no hi ha cap llibre seu traduït al castellà… no us dic ja al català.

No hi ha enllaços per a aquest llibre


opinió
New Amsterdam va ser una de les lectures que més plaer em va proporcionar l’any passat. Sense renunciar del tot a la tradició pulp el recull de novel·letes amb les aventures del longeu vampir Sebastien de Ullóa, la Bruixa Detectiu Abbygail Garrett, la novel·lista Phoebe Smith i el malaguanyat Jack Priest tenia un nivell d’escriptura i de realisme molt superior a la norma en la literatura de gènere. Quan d’un llibre es diu que és una “petita joia” es parla exactament de novel·letes com aquesta.
Seven for a Secret és la continuació de New Amsterdam, reprenent la història dels nostres vells coneguts 35 anys després del desenllaç de la primera. Aquesta vegada se’ns explica una única història ambientada a un Londres ocupat per l’imperi Prussià, a un 1938 en el que la 2na Guerra Mundial l’ha guanyat Prússia (Alemanya mai va existir) i el Canceller Prussià té tractes amb les forces de la foscor. En aquest context, l’atípica família torna a Londres per complir la darrera voluntat de l’Abbygail, ja anciana: acabar la seva vida al Londres que la va veure néixer. El que se suposa que havia de ser un temps de calma i tranquilitat per llepar les ferides i assumir la futura mort de l’Abbygail es complica quan en Sebastian descobreix el que sembla un plà del Canceller per a estendre la seva crueltat per la resta del món.

De nou, l’Elizabeth Bear demostra que és una prosista de primera línea i explica una història rica, complexa i totalment desprovista de palla què, em sembla, supera fins i tot els millors moments de New Amsterdam. Els personatges són atractius i molt ben dibuixats (amb la possible excepció de Phoebe Smith) i de debò que sembla que hagin de sortir de la pàgina. És una novel·la extremadament breu i què tot i tancar un arc argumental en deixa un altre, enormement prometedor, tot just inagurat. Crec que el següent llibre a la sèrie (The White City) tornar a fer un salt enrera i explica esdeveniments que succeeixen entre les novel·letes que composen New Amsterdam, així que haurem d’esperar per veure com progressa la història! Crec que la història no serà llarga i no tinc cap dubte de que valdrà la pena. De moment, anem per The White City.
Un llibret superlatiu, ideal per a reconcil·liar-se amb la idea del vampir “bo”.

P.S. Darrerament m’he anat familiaritzant amb l’extensíssima obra de l’Elizabeth Bear. Té novel·les d’extensió normal, però una de les coses que fa, i que m’agrada molt, és un tipus de producció serial molt interesant (en el que s’inclou de ple la sèrie de New Amsterdam): novel·letes molt curtes i (i això és important) molt econòmiques (Seven for a Secret em va costar 3 o 4 euros en format digital), que surten a un ritme d’1 o 2 a l’any i li permeten desenvolupar els seus llibres amb tota cura. Em sembla una estrategia molt interesant.
Afegir comentari afegir un comentari
COMENTARI:
SIGNATURA:
EMAIL: (si vols rebre actualitzacions dels nous comentaris)
   
   
 
   
 
els vostres comentaris (0 comentaris)
Estem esperant els vostres comentaris...

l'últim per llegir
Una columna de fuego
Una columna de fuego
Les Cròniques del Déu Coix
Les Cròniques del Déu Coix
Una família fora de sèrie
Una família fora de sèrie
Joyland
Joyland
El papiro de Saqqara
El papiro de Saqqara
El club Dumas
El club Dumas
El invierno del mundo
El invierno del mundo
Basura
Basura
Victus (La Campana, 2012)
Victus (La Campana, 2012)
El confident dels reis
El confident dels reis
   
 
(c) 2007-2024 logo xelu.net | : 26/02/2024 | Facebook | Instagram BitWorks

Creative Commons License
Aquesta web i tots els seus continguts
estan sota una llicència Creative Commons.