xelu.net
 
assaig (12)
club de lectura (10)
còmic (5)
:: 20th Century Boys (3 comentaris)
:: 21st Century Boys (1 comentaris)
:: Bone Lejos de Boneville (1 comentaris)
:: El Arte de Volar (0 comentaris)
:: Preacher (1 comentaris)
literatura juvenil (25)
novel·la (167)
 
top 10 visites llibres
:: Una columna de fuego (224720 visites)
:: Stardust (224633 visites)
:: Graceling (Graceling. Ed. (224633 visites)
:: El món d'Homer (224628 visites)
:: Dante y su obra (224622 visites)
:: Tot el que podríem haver (224612 visites)
:: The Hunger Games (Els Jocs (224607 visites)
:: Naked Wine (224601 visites)
:: Percy Jackson and the Olym (224596 visites)
:: The Knife of Never Letting (224595 visites)
 
BitWorks - Disseny web, allotjament web (hosting), disseny gràfic, programació, bases de dades i venda de material informàtic
 
PARTICIPA A XELU.NET
xelu.net >> àgora 2.0 >> llibres (219 llibres disponibles) >> L'Any de la Plaga (La Magrana - Les Ales Esteses, 2010)
: | | | | | | | |

L'Any de la Plaga (La Magrana - Les Ales Esteses, 2010)

Autor/a del llibre: Marc Pastor

06/07/2011
Autor/a de l'aportació:
Miquel Codony

Aquest llibre ha rebut 224204 visites

L'Any de la Plaga (La Magrana - Les Ales Esteses, 2010)
sinòpsis
biografia de Marc Pastor
opinió
Afegir comentari afegir un comentari
els vostres comentaris (2 comentaris)
l'últim per llegir

sinòpsis
El Víctor Negro és un treballador social que coordina l'atenció a gent gran sense gaires recursos. Fa uns mesos que l'ha deixat la nòvia, i encara no ho ha acabat de pair. Aquest mes d'agost que s'ha de quedar a Barcelona, una sèrie d'esdeveniments insòlits farà que comenci a desviar l'atenció dels drames personals. Els seus vells estan estranys, uns comenten que a les seves parelles els ha canviat la personalitat, d'altres han intentat suïcidar-se (i alguns ho han aconseguit). Passat l'estiu, ja res tornarà a ser com era abans. Una novel·la que conté ciència-ficció, terror, misteri, catàstrofes i una bella història d'amor.biografia de Marc Pastor
Marc Pastor (Barcelona, 1977) és diplomat en Criminologia i Política Criminal i treballa a la policia científica dels Mossos d'Esquadra.

Ha publicat Montecristo (2007) i La mala dona, que va obtenir el I Premi Crims de Tinta de Novel·la l’any 2008.

No hi ha enllaços per a aquest llibre


opinió
Alguna vegada heu sentit l'expressió "millor del que tenia dret a ser" en referència a una obra millor del que hauria de ser tenint en compte els elements que la composen? Descriu perfectament la meva experiència lectora amb L'Any de la Plaga, represa imaginativa, metareferencial i barcelonina de La Invasió dels Ultracossos (Invasion of The Body Snatchers, la versió de Philip Kaufman protagonitzada per Donald Sutherland, inspirada al seu torn a la novela de Jack Finney. Pel·lícula de culte per excel·lència).

Les virtuts de la novel·la són nombroses: desde un control magistral, frase a frase, del ritme de la història fins a la creació de'n Victor Negro, el friki literari definitiu, l'escriptura de'n Marc Pastor dona una impresió equívoca de simplicitat i, amb una mica d'atenció, sobta la precisió de la seva prosa i l'atenció posada en reinventar el llenguatge per tal de capturar els refererents literaris, cinematogràfics, televisius i del món del còmic del seu protagonista i narrador en primera persona. Victor Negro, sarcàstic, paranoic i hipocondríac, és el seu protagonista i narrador en primera persona, és el motor de la història i un paradigma d'antiheroi vocacional. Els altres personatges no estan tan ben dibuixats, però això no és sorprenent en una història narrada en primera persona.

Tinc alguns dubtes de l'eficàcia de la novel·la per aquells lectors que no comparteixin els seus referents frikis (o, com la novel·la diria, "culturalment dispersos"). Val a dir que al meu pare li va agradar però, tot i que em va sorprendre comprovar que ell no n'és conscient, ell és "un friki de cuidado". Atípic, però friki. Crec que aquest fort arrelament en uns referents molt particulars pot limitar l'abast de la novel·la i la seva perdurabilitat. Tot i així, és literatura d'entreteniment de molta qualitat i es mereix convertir-se en clàssic del gènere fantàstic català. Jo partia d'unes expectatives elevades i s'han vist satisfetes. Us la recomano per aquest estiu. Li poso un notable alt.
Afegir comentari afegir un comentari
COMENTARI:
SIGNATURA:
EMAIL: (si vols rebre actualitzacions dels nous comentaris)
   
   
 
   
 
els vostres comentaris (2 comentaris)
Autor/a del comentari: Miki - Data: 06/07/2011

Tens tota la raó! El fet de que la historia transcorri a Barcelona li dona un valor afegit pels lectors catalans. Jo també vaig pensar que donaria per a una molt bona adaptació (la preferiria per TV que per cinema). Aconsegueix fer somriure, riure i patir, cosa poc fàcil.
M'hagués agradat llegir la teva crítica més "formal".
Has llegit els altres llibres de'n Marc Pastor? A casa tinc La Mala Dona i li tinc bastantes ganes, i ahir vaig veure que havia sortit l'edició electrònica de Montecristo, crec que li donaré un tiento.
Autor/a del comentari: Jordi Roca - Data: 06/07/2011

Aquest estiu tenia ganes de publicar l'entrada de l'Any de la plaga i se m'has avançat; la vaig llegir quan va sortir i també em va agradar molt.
A part del que comentes voldria afegir que un dels punts forts de la novel·la és el realisme dels fets des de la perspectiva catalana ja que l'acció transcorre a Barcelona; tot i això, no veiem la Barcelona més típica i turística sinó la Barcelona del dia a dia, de barris menys coneguts per la majoria de catalans i amb personatges ben definits. El vocabulari dels personatges també és un bon punt i els diferents tocs d'humor ben posats al llarg del text fan que a part del misteri i de l'acció que predominen també sigui un llibre ben divertit i àgil de llegir.
A mi també m'han agradat els referents frikis i televisius diversos que abarquen diferents èpoques des de les sèries dels 80 a sèries més actuals com 24. També és interessant l'atmosfera de calor insuportable que recrea i que s'adiu molt bé a tot el context i la trama.
Crec que és una novel·la ideal per fer el salt al cinema o almenys per a una Tv-movie d'alguns episodis; l'he recomanada molt i la segueixo recomanant.

l'últim per llegir
Una columna de fuego
Una columna de fuego
Les Cròniques del Déu Coix
Les Cròniques del Déu Coix
Una família fora de sèrie
Una família fora de sèrie
Joyland
Joyland
El papiro de Saqqara
El papiro de Saqqara
El club Dumas
El club Dumas
El invierno del mundo
El invierno del mundo
Basura
Basura
Victus (La Campana, 2012)
Victus (La Campana, 2012)
El confident dels reis
El confident dels reis
   
 
(c) 2007-2024 logo xelu.net | : 13/07/2024 | Facebook | Instagram BitWorks

Creative Commons License
Aquesta web i tots els seus continguts
estan sota una llicència Creative Commons.