xelu.net
 
llistat de temes (22)
:: Cagum el Pare Noel! (4 comentaris)
:: Club de lectura (3r trimes (21 comentaris)
:: Club de lectura (4t trimes (54 comentaris)
:: Club de lectura (abril - m (26 comentaris)
:: Club de lectura (gener - f (31 comentaris)
:: Club de lectura (gener - f (17 comentaris)
:: Club de lectura (juliol - (25 comentaris)
:: Club de lectura (juny - ju (19 comentaris)
:: Club de lectura (març - a (20 comentaris)
:: Club de lectura (octubre - (37 comentaris)
:: Dependència o independèn (15 comentaris)
:: Discussions literàries (34 comentaris)
:: Els Indignats (17 comentaris)
:: Els valors (46 comentaris)
:: FaceBook, la nova manera m (11 comentaris)
:: Integració a través de l (13 comentaris)
:: L'educació està fatal? O (6 comentaris)
:: Lost (Perdidos): (87 comentaris)
:: No tindràs casa en la put (6 comentaris)
:: Progrés i sostenibilitat (61 comentaris)
:: Violència de gènere (6 comentaris)
:: Windows Vista? XP? Línux? (23 comentaris)
 
top 10 visites fòrum
:: Windows Vista? XP? Línux? (132150 visites)
:: Club de lectura (abril - m (113507 visites)
:: Lost (Perdidos): (109399 visites)
:: Els Indignats (101787 visites)
:: Els valors (99615 visites)
:: Club de lectura (4t trimes (99322 visites)
:: Cagum el Pare Noel! (95852 visites)
:: FaceBook, la nova manera m (95035 visites)
:: Dependència o independèn (94396 visites)
:: Discussions literàries (94334 visites)
 
BitWorks - Disseny web, allotjament web (hosting), disseny gràfic, programació, bases de dades i venda de material informàtic
 
PARTICIPA A XELU.NET
xelu.net >> àgora 2.0 >> fòrum >> (22 temes disponibles)
: | | | | | | | |
Els Indignats
20/05/2011 - Joan Trabal
Aquest tema ha rebut 101787 visites
Els Indignats
comentari inicial
Afegir comentari afegir comentari
els vostres comentaris (17 comentaris)
PARTICIPA A XELU.NET
comentari inicial
Els esdeveniments dels �ltims dies em porten a proposar aquest f�rum per poder-ne parlar.
Afegir comentari afegir comentari
COMENTARI:
SIGNATURA:
EMAIL: (si vols rebre actualitzacions dels nous comentaris)
   
   
 
   
 
els vostres comentaris (17 comentaris)

Autor/a del comentari: fmn - Data: 30/08/2012

hola, jo soc una mes de tantes, ara també toca els malalts
crònics . es ben trits tot plegat . ICAM condemna a la càmera de gas als malats com si fóssim jueus, a sobre se’n en riuen a la cara, en els anys dels nazis varen cometre moltes injustícies ara torna a néixer però entre nosaltres mateixos . Senyor metges laborals del ICAM el poder pot anar encontra de vosaltres mateixos nosaltres som mes al carrer souuu treballadors o mes ve corredors del govern

Autor/a del comentari: Xevi - Data: 06/09/2011

M'ha arribat aquesta carta per correu electrònic. En desconec la veracitat, però convida a seguir reflexionant.


Carta d'un metge de Catalunya

Em despedeixen.

A partir del dia 1 d'agost no podré atendre'ls més a causa de les retallades pressupostàries a sanitat projectades pel govern de la Generalitat. Segons m'han comentat a subdirecció mèdica, l'hospital de Bellvitge no té diners per pagar-me aquest estiu. Ni a mi, i als altres 56 metges eventuals que, com jo, seràn despedits. Inicialment el plà és recontractar-nos el setembre o l'octubre, amb contractes renovables de mes a mes, sense dret a vacances i possiblement amb una rebaixa del sou. Aquestes opcions són casi una invitació als metges perquè abandonem la sanitat pública. El mateix està passant des de fa molt de temps amb infermeres, auxiliars i la resta de sanitaris que han vist empitjorar les seves condicions de treball els últims anys.

Aquestes retallades, juntament amb les realitzades prèviament i l'actual tancament d'hospitals, contribuiran a augmentar les llistes d'espera tant per a consultes com per a quiròfans i a reduïr la qualitat de l'assistència fins al punt que, qui vulgui tenir accés a la salut, només li quedarà la poció de pagar una assegurança privada. A més a més de les despeses d'aquesta assegurança haurà de comptar amb el fet que l'asseguradora no tindrá la mateixa cobertura de salut que la sanitat pública. Això serà un gran benefici econòmic per les asseguradores de salut que possiblement ja s'estàn fregant les mans pensant en els millons d'euros que guanyaran aprofitant aquesta penosa situació. També serà un gran benefici per les arques dels governs que hauran de gastar menys diners en salut. És a dir, la salut de les persones és una càrrega per les arques dels governs. Però aleshores, perquè paguem impostos?

Resulta curiós que no hi hagi diners per pagar metges però que sí que n'hi hagi per pagar un parlament europeu, un altre nacional, un parlament autonòmic, diputacions i alcaldíes. (No sé si són necessaris tants "jefes"). També hi ha diners per pagar pensions vitalícies, i de quantitats importants, a diputats i senadors. Jo personalment prefereixo tenir un cirurgià i una anestesista contractats que no pas un polític a casa seva felicitant-se per les coses bones que va fer quan estava treballant per aixecar el país. També hi ha diners per mantenir cotxes oficials que evidentment són cotxes de gamma alta i perquè els nostres eurodiputats viatgin a primera classe perquè es cansen si viatgen en classe turista. Això sense comptar dietes, allotjaments i altres despeses. Hi ha milers de milions d'euros per rescatar als bancs de la crisis però sense que després se'ls demani que retornin els diners que se'ls hi ha deixat, aquest préstec és el que ens deixa sense diners per a la salut i l'educació. Però és clar, els polítics i els bancs sempre són molt amics i l'economia de lliure mercat intocable. ¿No hi ha diners? No m'ho crec.

Senyors pacients. Lluitin per la seva salut peraquè els hi estan robant. Amb l'excusa de la crisi, han retirat els diners a allò més necessari en benifici d'uns pocs. La nostra sanitat, s'està enfonsant i no és per falta de diners sinó per purs interessos econòmics. Potser acabarem com a Estats Units on, qui no s'ho pot permetre, no té dret a la salut.

Lluitin per la seva salut. Facin reclamacions, demandes judicials, manifestin-se, associïn-se, indignin-se. Es sanitaris ja hem lluitat, ara els toca a vostès.

Autor/a del comentari: Aina - Data: 02/08/2011

Hola avui esta pasant una cosa molt curiosa el facebook, no funciona be, mes ben dit no funciona, just a l\'hora de que els indignats estàn intentant arribar a la plza del Sol.

Autor/a del comentari: Alba - Data: 10/06/2011

Durant aquesta setmana he tingut sentiments contradictoris... Tantes esperances de canvi dues setmanes enrera i ara, on son? De veritat que el Felip Puig (em nego a posar-li senyor davant), ha convençut al 70% de l'audiència del Món a Rac1?? (Com diu el Pérez Reverte:) SOM IDIOTES?

Els de la plaça Tahrir eren herois, lluitadors de la llibertat i la democràcia, els més guais d'entre els guais! Però els de la Plaça del Sol o de Catalunya o de tantes places d'arreu, són uns desmenjats, uns perroflautes, uns hippies o uns okupes, a part de marranos, incívics i idealistes que encara no se n'han enterat de com va el món, i que aquí venim a patir i a pagar hipoteques, i ja està.

I els mateixos que diuen pestes dels de les places, llavors es queixen dels sous dels polítics, de la comissió que li ha cobrat el banc, de que tot puja menys els sous. PUES QUE CALLIN.

NO TENEN DRET A QUEIXAR-SE.

Voleu menjar merda. Doncs tota per vosaltres!!

Es que encara indigna més, que carrers i estadis s'omplin de "pringats com els de les places"que veuen en el Piqué i en Messi, el seu somni, quan en comptes de lluitar per ell, es deixen engollir pel sofà pagat amb un préstec dins la seva casa hipotecada a 53 anys. Algú em pot dir en que va canviar les seves vides aquella celebració?

(com torna a dir en Perez Reverte:) SOM IDIOTES????

De veritat que no som capaços de lluitar pel que realment ens implica i ens afecta??? I més, quan uns pocs (il.luminats, potser), ens ho han posat la mar de fàcil per a que mirem, llegim, escoltem...OBRIM ELS ULLS.

Vull pensar que tot això no s'acaba aquí, sinó que COMENÇA aquí. Que aquest moviment ha estat la llavor d'alguna cosa important, d'un canvi. Un canvi de fons.

Com diu una pancarta: ANEM A POC A POC, PERQUÈ ANEM LLUNY.

Desitjo tenir fe, desitjo no deixar-me convèncer per Cunís, Raholes, Bastés, Fuentes i els seus contartulians, que ja ens donen per adormits altra vegada.

JA NO. PERQUÈ ENCARA QUE NO HO SEMBLI. HEM OBERT ELS ULLS.

Per això, el dia 19 de març, no ens deixem caure en el sofà, i sortim al carrer. Tots.

Per a que es caguin a les calces.

Autor/a del comentari: Xevi - Data: 10/06/2011

Ara que sembla que el moviment es desinfla, m'arriba un mail que em torna a encendre. No se quina part és veritat i quina no, però només n'hi hagi el 50% ja és molt!

ARTÍCULO DE ARTURO PEREZ REVERTE"
Arturo Pérez Reverte


Hay un problema laboral del colectivo de controladores aéreos que afecta al 1,2% de la población española (600.000 personas) y casi todos saltáis como energúmenos pidiendo hasta el linchamiento de ese colectivo cuando el día anterior hacen otra reforma del sistema laboral más restrictiva, quitan los 420 euros de ayuda a 688.000 parados que están en la ruina y anuncian cambios drásticos a peor en la ley de pensiones que afectan al 80% de la población y nadie se indigna ni dice nada. ¿Sois idiotas?

Estáis pidiendo a gritos al Gobierno que se apliquen medidas que quitan el derecho a la baja laboral, a los permisos retribuidos y a las horas sindicales, sacar militares a la calle ¿sois idiotas?

Estáis leyendo que mintieron en los vuelos de la CIA, en el caso Couso, que González era la X del GAL, que gente del PP cobraba de la trama Gürtel, que hay políticos que cobran más de 230.000 euros al año, pero que nos cuestan más de 3 millones de euros, que la corrupción en la política no es excepción, sino norma, que ellos mismos se adjudican el derecho a cobrar la jubilación máxima con pocos años en las Cortes y a nosotros nos piden 40 de cotización, banqueros que consiguen del gobierno medidas duras contra los trabajadores y que tenían que estar en la cárcel por delitos demostrados de fraude fiscal y no decís nada, os quitan dinero para dárselo a esa gente que cobra cientos de miles de euros año, especula con nuestro dinero, defrauda a Hacienda y seguís callados ¿sois idiotas?

Tenéis una monarquía que se ha enriquecido en los últimos años, que apoya a los poderosos, a EEUU, a Marruecos y a todo lo que huela a poder o dinero, hereditaria como en la Edad Media ¿sois idiotas?

En Inglaterra o Francia o Italia o en Grecia o en otros países los trabajadores y los jóvenes se manifiestan hasta violentamente para defenderse de esas manipulaciones mientras en España no se mueve casi nadie ¿sois idiotas?

Consentís la censura en los medios de comunicación, la ley de partidos, la manipulación judicial, la tortura, la militarización de trabajadores sólo porque de momento no os afecta a vosotros ¿sois idiotas?

Sabéis quién es toda la gentuza de las revistas del corazón, futbolistas supermillonarios pero jamás escucháis a nadie como Saramago o Chomsky u otros mil intelectuales veraces y comprometidos con vuestros problemas ¿sois idiotas?

Si mucha gente responde sí, aún nos queda un poco de esperanza de conseguir acabar con la manipulación de los políticos y poderosos.
Si la mayoría contesta no, entonces estamos jodidos.

EL GOBIERNO: Ha bajado el sueldo a los funcionarios, suprimido el cheque-bebé, congelado las pensiones y reducido la ayuda al desempleo, (EL PARO), para afrontar la crisis que han generado los bancos los políticos y los especuladores bursátiles.

Nos gustaría transmitirle al Gobierno lo siguiente:

Dediquen su empeño en rebajar LA VERGÜENZA DEL FRAUDE FISCAL,que en España se sitúa alrededor del 23% del P.I.B. (10 puntos por encima de la media europea) y por el que se pierden miles de millones de €uros, fraude que repercute en mayores impuestos para los ciudadanos honestos.

TENGAN LA VERGÜENZA de hacer un plan para que la Banca devuelva al erario público los miles de millones de euros que Vds. les han dado para aumentar los beneficios de sus accionistas y directivos; en vez de facilitar el crédito a las familias y a las empresas, erradicarlas comisiones por los servicios bancarios y que dejen de cobrar a los españoles más humildes €30.01, cada vez que su menguada cuenta se queda sin saldo. Cosa que ocurre cada 1º de mes cuando les cargan las facturas de colegios, comunidades, telefonía, Etc. y aun no les han abonado la nómina.

PONGAN COTO a los desmanes de las empresas de telefonía y de ADSL que ofrecen los servicios más caros de Europa y de peor calidad.

ELIMINEN la duplicidad de muchas Administraciones Públicas, suprimiendo organismos innecesarios, reasignado a los funcionarios de carrera y acabando con los cargos, asesores de confianza y otros puestos nombrados a dedo que, pese a ser innecesarios en su mayor parte, son los que cobran los sueldazos en las Administraciones Públicas y su teórica función puede ser desempeñada de forma más cualificada por muchos funcionarios públicos titulados y que lamentablemente están infrautilizados.

HAGAN que los políticos corruptos de sus partidos devuelvan el dinero equivalente a los perjuicios que han causado al erario público con su mala gestión o/y sus fechorías, y endurezcan el Código Penal con procedimientos judiciales más rápidos y con castigos ejemplares para ellos.

INDECENTE, es que el salario mínimo de un trabajador sea de 624 €/mes y el de un diputado de 3.996, pudiendo llegar, con dietas y otras prebendas, a 6.500 €/mes. Y bastantes más por diferentes motivos que se le pueden agregar.

INDECENTE, es que un profesor, un maestro, un catedrático de universidad o un cirujano de la sanidad pública, ganen menos que el concejal de festejos de un ayuntamiento de tercera.

INDECENTE, es que los políticos se suban sus retribuciones en el porcentaje que les apetezca (siempre por unanimidad, por supuesto, y al inicio de la legislatura).

INDECENTE, es que un ciudadano tenga que cotizar 35 años para percibir una jubilación y a los diputados les baste sólo con siete, y que los miembros del gobierno, para cobrar la pensión máxima, sólo necesiten jurar el cargo.

INDECENTE, es que los diputados sean los únicos trabajadores (¿?) de este país que están exentos de tributar un tercio de su sueldo del IRPF.

INDECENTE,es colocar en la administración a miles de asesores = (léase amigotes con sueldos que ya desearían los técnicos más cualificados)

INDECENTE, es el ingente dinero destinado a sostener a los partidos y sindicatos pesebreros, aprobados por los mismos políticos que viven de ellos.

INDECENTE, es que a un político no se le exija superar una mínima prueba de capacidad para ejercer su cargo (ni cultural ni intelectual).

INDECENTE,es el coste que representa para los ciudadanos sus comidas, coches oficiales, chóferes, viajes (siempre en gran clase) y tarjetas de crédito por doquier.

Indecente No es que no se congelen el sueldo sus señorías, sino que no se lo bajen.

INDECENTE, es que sus señorías tengan seis meses de vacaciones al año.

INDECENTE, es que ministros, secretarios de estado y altos cargos de la política, cuando cesan, son los únicos ciudadanos de este país que pueden legalmente percibir dos salarios del ERARIO PÚBLICO.

Y que sea cuál sea el color del gobierno, toooooooodos los políticos se benefician de este moderno "derecho de pernada" mientras no se cambien las leyes que lo regula.
¿Y quiénes las cambiarán? ¿Ellos mismos? Já.

Juntemos firmas para que haya un proyecto de ley con "cara y ojos" para acabar con estos privilegios, y con otros.

Haz que esto llegue al Congreso a través de tus amigos.

ÉSTA SÍ DEBERÍA SER UNA DE ESAS CADENAS QUE NO SE DEBE ROMPER, PORQUE SÓLO NOSOTROS PODEMOS PONERLE REMEDIO A ESTO, Y ÉSTA, SI QUE TRAERÁ AÑOS DE MALA SUERTE SI NO PONEMOS REMEDIO, está en juego nuestro futuro y el de nuestros hijos.


¿DONDE ESTÁ LA GENTE? QUE LEVANTAN MASAS PARA EL FÚTBOL Y NO PARA DEFENDER NUESTROS DERECHOS.

Autor/a del comentari: Xevi - Data: 30/05/2011

Avui al matí escoltant la tertúlia d'en Basté a RAC1 se m'han posat els pèls de punta amb els tertulians (crec que no han entès res) i sobretot amb la Pilar Raola. Mira que sóc dels que l'anava a veure en l'època del PI a l'universitat Autònoma i l'admirava, però és que ha fet un canvi tan radical de jaqueta que és que no puc entendre-ho.

Autor/a del comentari: Joan Trabal - Data: 27/05/2011

Avui estem presenciant un cop la misèria dels nostres governants! No cal dir res sobre el vídeos llevat que les bèsties que el mandataris han tret al carrer no es mereixen que els paguem amb els impostos. Animals! Porres contra braços alçats! Vergonya! Només puc dir que un cop més ens confirmen el que tenim en contra seva. Fixeu-vos que els seus arguments són que en democràtica s’ha de garantir l’ordre. I un rave! Fan servir el nostre argument per extreure’n conseqüències que no tenen res a veure amb la causa. Quina relació hi ha entre reprimir a cops de bastó una protesta cívica i la democràcia? Els acampats han demostrat que l’ordre es garanteix tenint conviccions i no tenint gossos. Se’ns fa palès que els manaires estan incòmodes. Confonen la cosa pública amb la cosa nostra, o potser identifiquen l’erari púbic amb la seva fam de guanys, volen fer del servei públic la seva feina per tota la vida, i això no pot ser! Els incomoda que ho vegem i que els vulguem fotre foc a la poltrona. Ells el que volem és que votem cada quatre anys i després a callar que ells ja fan la seva obra de govern.

Davant la seva agressió suggereixo que denunciem els seus tripijocs. Ahir vaig escoltar el programa d’en Manel Fuentes a Catalunya Ràdio i he quedat glaçat. Explicava, indignadíssim l’home, com funcionava un dels molts atracament dels bancs, els anomenats peatges a l’ombra. Resulta que com que el govern no té diners per finançar obres com els desdoblament de l’eix (desdoblament, no construcció) les empreses concessionàries ho paguen a canvi de rebre uns diners al final de l’obra i, a més a més, un tant per cent per cada cotxe que hi passi durant els propers 20 anys, amb una clàusula que si el nombre de cotxes fos inferior al previst se’ls compensaria. Negoci rodó. Total, que per una obra de 700 milions els catalans pagarem amb les nostres impostos 2.400 milions. Bravo polítics! En Fuentes acabava dient que la culpa és exclusivament dels polítics i que ell arribarà fins al final i posarà al descobert tot allò que aquests malànimes han fet i no gosen ni explicar. Per cert, que les empreses que s’embutxaquen els nostres diners són les de sempre: els bancs habituals, Foment, Acesa… i per tant, a que no sabeu qui finança el senyor Florentino Pérez i el Madriz?

Aquests polítics que fan això són de la mateixa casta que els que donen l’ordre de desallotjar els que volen millorar la nostra societat. I per associació de significats sabeu que els desnonaments han pujat un 25% el darrer any? Ahir vaig plorar amb la notícia d’una dona de setanta anys que avui havia de ser desnonada. Deia que als trenta anys, amb la motxilla a l’esquena creia poder-se menjar el món, però que el món se l’ha menjat a ella. No és el món, no, són els de sempre. No ens podem permetre que la nostra gent gran visqui així el final de la seva vida. Quina mena de gent som? Són mesures dignes d’una societat troglodítica: perquè uns senyors guanyin encara més diners d’altres s’han de quedar sense casa?

Continuem indignats! Per cert, la segona part de la cançó de la Dharma que citava en el meu primer escrit diu: ALCEU ELS COSSOS, L’HORA HA SONAT, ÉS LA RAUXA DELS CONDEMNATS, BALLAREM AMB ENERGIA DAMUNT TOTA LA PORQUERIA, HAN DE CAURE LES MURALLES, TOTES, LES TROMPETES ESTAN PREPARADES!

Autor/a del comentari: Xevi - Data: 27/05/2011

M'ha arribat aquest vídeo. Espantós!

Autor/a del comentari: Miriam maiques - Data: 27/05/2011

La veritat que despres del desallutjament si volian fernos calla no podran, es hora que tothom joves grans, amb treball a l´ atur sigui d´ aqui o estranjer em de dir prou a tanta injusticia. Els bancs
s´ estan enriquin i nosaltres enpobrin no i a dret. E m de dir prou a tot aixo.

Autor/a del comentari: Silvia Aumatell - Data: 24/05/2011

Venen temps difícils per a moltxs de nosaltres: atur, precarietat, explotació, el·litització i mercantilització de l’ensenyament, mancança d’expectatives de futur, augment de les desigualtats, emigració, encariment de l’habitatge i dels bens més bàsics…La crisi està colpint amb força a molts sectors de la societat, entre els quals ens trobem les i els joves.

A aquesta dura realitat que ens ha tocat viure hem d’afegir les fortes retallades que estan duent a terme des de les distintes administracions públiques amb l’excusa de la necessitat de “reflotar l’economia”. La reforma laboral ha afavorit l’acomiadament de milers i milers de treballadorxs i ha fet un pas més en la precarització del món del treball; la reforma de les pensions ens obligarà a jubilar-nos als 67 anys i a tindre que cotitzar més a la SS; la reforma de la negociació col.lectiva donarà més poder a l’empresari en perjudici delx treballadorx; la reforma financera privatitza les caixes d’estalvis i eliminen la seu funció pública i social; el procés de Bolonya elititza l’ensenyament universitari i el converteix en un ferramenta al servei de les necessitats del mercat; la llei Sinde elimina l’accés lliure a la cultura.

Tot això és fruit del funcionament d’un sistema capitalista que està dirigit pels poders econòmics i financers amb el vergonyós seguidisme del poder polític.Realment són ells i no el ciutadans els que elaboren la majoria de les polítiques dels governs. La democràcia ha desaparegut en benefici d’unes classes privilegiades i uns grups de poder que únicament pensen en el seu propi interès.

Davant aquesta greu realitat, els i les joves volem manifestar la nostra indignació:

-Estem indignats perquè els joves de hui no tenim un futur. Estem condemnats a una vida de precarietat, explotació i inestabilitat.

-Estem indignats perquè la democràcia ha sigut substituïda per un sistema oligàrquic-financer. Un sistema que prioritza els beneficis econòmics per a uns pocs als beneficis socials per a la majoria.

-Estem indignants perquè les desigualtats socials cada vegada són més elevades. Mentre uns van en descapotables i tenen una vida de luxes, molts no tenim per a menjar. Mentre els bancs tenen grans beneficis, molts treballadors i xicotetes empreses no arribem a fi de mes.

-I estem indignats perquè el grups econòmics, financers i mediàtics estan tirant la culpa d’aquesta realitat i fent pagar els plats trencats als migrants, als treballadors i als jubilats, quan tots i totes sabem que els verdaders culpables son ells, ja que tenen el poder i per tant la responsabilitat.

Per això, farts de tanta mentida i tanta hipocresia, els i les joves hem dit PROU i hem decidit eixir al carrer a expressar la nostra indignació i recuperar lo que és nostre.




INDIGNEM-NOS!!




RECUPEREM EL NOSTRE FUTUR!!

Autor/a del comentari: Xevi - Data: 23/05/2011

Com sempre Joan, els teus comentaris m'han posat la pell de gallina i no em resta res més que subscriure'ls al 100%. És difícil dir les coses més clares que com ho has dit i a més de forma tan i tan elegant.

Jo també fa uns anys que estic molt decepcionat amb la classe política. S'han muntant un món paral·lel al de la gent, amb les seves pròpies normes on senzillament es dediquen a "yo me lo guiso yo me lo como". El sistema el tenen blindat i bona mostra d'això és que no tenen el pebrots de parlar seriosament de la reforma de la llei electoral, perquè és clar, això segur que els espatllaria la festa de la democràcia (com els hi agrada dir a ells). I no només això, un cop són a dins sous astronòmics, càrrecs de confiança, protocols, viatges, sous vitalicis... Seguim en un món paral·lel. Però és que no acaba aquí: tot segueix el seu "tempo". Les decisions ja no es prenen amb el sentit comú sinó quan va bé per no perdre vots i sempre de forma covarda i superficial. Absolutament decepcionant.

Estic content com tots els que heu fet aportacions aquí de que alguna cosa es mogui. No se quan durarà ni fins on arribarà, però el que estic convençut és que això ja és un gra al cul de molts polítics i ja només per això ja ha valgut la pena!

Autor/a del comentari: emili - Data: 21/05/2011

Hola de nou, soc l'emili.

Ahora voy a exponer todo lo que pienso,

tengo 55 años camino de 56, estoy totalmente de acuerdo con el movimiento de Indignacion realmente es maravilloso qu esa juventud que a menudo menospreciabamos, tome la iniciativa, Felicidades, estoy totalmente con vosotros.
Es inaceptable que una crisis provocada por el GRAN CAPITAL, la estemos pagando la gente de a pie, mientras la banca se reparte suculentos dividendos entre sus grandes Directivos? dividendos que provienen de fondos publicos facilitados por este fabuloso gobierno y que pagamos entre todos.

Es inaceptable que los que nos gobiernan, gente a todas luces incapaz, bajen la cabeza ante las ordenes que reciben del CAPITAL, que es al fin y al cabo el que gobierna, es igual el color politico, todos son iguales, vivir sin trabajar, un afan de poder desmesurado, mentir continuamente con el fin de mantener sus privilegios. para que los necesitamos? para nada, que gobierne directamente cualquier presidente de la Banca, bien sea nacional o extranjero, el resultado sera exactamente el mismo o quizas aun nos podriamos ahorrar algo, no tendriamos que mantener a esta trupe de vividores.

Se estan cargando la clase media sino se la han cargado ya, los jovenes no tienen ninguna perspectiva de futuro, no creeis que volvemos a la Edad Media? señores feudales y vasallos, la vida cada vez mas cara, los sueldos congelados, el euro que nos lleva la ruina.

Muchahos de Barcelona, Madrid o cualquier otro punto del mundo, estoy con vosotros, para lo bueno y para lo malo, !ha! y que no se les ocurra a los poderes facticos tomar represalias contra vosotros, porque entonces saldremos a la calle los de mi generacion y de verdad os digo que no hay poder por poderoso que sea, que pueda contra el pueblo INDIGNADO.

Batas ya!, por cierto, algun partido politico se ha manifestado abiertamente? hay algun impresentable de esos que admita la culpa? TAMBIEN ES CIERTO, QUE NECESITAMOS URGENTEMENTE UN LIDER, pero un Lider de verdad, que nos represente y que acabe con toda esta ipocresia y corrupcion, por cierto, sabe alguien donde esta el Millet, ya esta en la carcel? o bien tiene bien cogidos a los partidos politicos por aquella parte del cuerpo humano que todos sabemos.

ANIMO Y ADELANTE

Autor/a del comentari: emili - Data: 21/05/2011

Hola a tots, en primer loloc dir que m expresso millor amb castella, soc de la vella guardia quant el catala tan sols es palava amb familia, se que no es escusa, pero es la realitat, per aixo escriure am castella

Autor/a del comentari: Joan Trabal - Data: 21/05/2011

Sóm dissabte i encara estan acampats arreu. Ens n'hem de felicitar. Com deia ahir són gent valenta i han resistit a la Junta, han resistit a la democràcia segrestada apel·lant als valors fonamentals de la nostra societat, i estan donant una lliçó de civisme, de llibertat i de democràcia. Ara a més, comencen a aparèixer manifestos de solidaritat. com un dels bombers, s'hi sumen intel·lectuals compromesos, com l'Arcadi Oliveras, hi apareixen famílies... Davant dels mítings prefabricats i del "flatus vocis" que alguns expulsen per la voca, democràcia real i acció. La reflexió és més reflexió en grup, és clar que sí. Davant de la reflexió enllaunada i liofilitzada que ens volen vendre que és la única possible, democràcia real i no dictadura dels elegits. Fixeu-vos en els temes que estan tractant a les assemblees: el paper del bancs en la crisi, la situació del capitalisme, els salaris mínims, les pensions, el dret a la vivenda, el paper de la dona, el dret a leducació pública, a la sanitat, la immigració i el dret a buscar una vida millor... I dues dades rellevant: han tingut temps per preparar un manifest de suport amb els manifestants que protesten i moren a Síria per culpa d'un règim inqualificable. I aquest matí feien dissabte a la plaça, perquè per ells l'espai públic no és quelcom que hom pot maltractar i despreciar sinó part del seu benestar com a ciutadans. Bravo!!!!!! La taca s'estén i la pregunta que ens fem és fins on arribarà això?

Autor/a del comentari: MONTSERRAT - Data: 21/05/2011

Ja era hora!!
Abeura si d'una vegada els polítics pensen en alguna cosa més que no siguin ells, ells i ells.
Que siguin conscients de la seva responsabilitat i facin el què han de fer pel poble, ja que per això van ser votats, per res més.


Autor/a del comentari: Joan Trabal - Data: 20/05/2011

Què volen aquesta gent? Em pregunto vient la notícia dels acampats a Barcelona, Madrid i d’altres ciutats. Després, en escoltar-los, veig que el que fan és expressar un malestar intern, profund, una frustració que malauradament entenc. I és llavors quan m’emociona saber el que fan: n’estan fins als pebrots de tanta burriqueria i volen canviar ni més ni menys que el sistema! Em trec el barret, respectuosament.

Hi ha crisi, però no una crisi de prémer les dents i tirar avall, no, una crisi profunda, de manera de viure, de valors, de preferències. En Panikkar deia que estem en un moment baix de cultura i la política és un dels majors assoliments de la cultura en tant que bandeja la violència i basa la seva idiosincràsia en valors intel•lectuals a partir dels quals es cuida del bé comú a nivell material. Però què passa amb els que la gestionen? Els que manen, vaja. Ja sé que no en podem esperar massa com diu l’estimat Comte Esponville, cap i a la fi són humans, la política és conflicte i mai és fàcil gestionar el conflicte. Sóc conscient que molts d’ells, sobretot en l’àmbit local, s’enfronten a la tasca mastodòntica amb il•lusió, honestedat i ganes de millorar el que troben, però sovint s’enfanguen en el camp xop del partidisme, de les pressions per interessos, de les administracions feixugues i de diferent color que els seu... I el resultat és una casta política que troba lògic voler sortir del forat fent servir els mateixos mitjans que l’han dut a entrar-hi. Va, som-hi! Que la construcció ja revifa! O potser és que la crisi és selectiva i molt desigual segons a quina part del teixit social et trobis. O potser és que és més fàcil anar a dinar al cercle d’economia que veure segons quines misèries. O potser és que tenim una mandataris que no distingeixen uns collons d’un rosari i encara que tot pengi... En Comte-Sponville em toca els nassos quan diu que tenim els polítics que ens mereixem i acte seguit sento que hem de refundar el capitalisme. I un bé negre! Potser el que passa és que els que fan veure que manen manen menys del que sembla i algú a l’ombra fa anar els nostres governants com titelles. Quan clavaran un cop de puny sobre la taula? Aquests, els que ostenten el poder real, sí que sortiran de la crisi, si és que mai l’han vista des dels seus iots subvencionats, però, ¿no són ells que ens hi han ficat? En tot cas, el que sembla segur en aquest guirigall és que hi ha molta gent que està pagant els plats trencats i que no ha fet altra cosa que treballar, somniar en una vivenda millor, anar tirant i rebentar-se els refotuts 400 euros que van arribar del cel. Aquesta majoria som els que hem anat veient com els que remenen les cireres, siguin polítics o empresaris, ens han ficat en un atzucac i ens han definit un problema que no sabíem que teníem amb l’omnipresent substantiu “crisi” i ara, mentre certes empreses continuen presentant beneficis milionaris i acomiadant gent, ens diuen que potser perdrem una generació, com si només perdéssim les claus de casa! Silenci. És clar, una certa culpa també la tenim. Prémer les dents i anar fent mentre tinguem la panxa plena no val si el del costat té gana. Diu l’Eudald Carbonell que som mones en això, i té raó. Però ara resulta que comencen les retallades a la cosa pública que tant ens ha costat d’aconseguir. Fa anys que la veu valenta del seminari d’economia crítica Taifa clama al desert que el capital ha arribat al seu límit, ha endeutat a tothom que podia i ara vol fer negoci en el sector públic i que, per fer-ho, li cal desmantellar-lo. El que està passant en indica que tenien raó, i que ara resulta que a més de cornuts ens faran pagar el veure i ni tan sols ens deixen decidir ni si volem veure ni què volem veure. Als senyors i senyores aquests que manen tant ja no només el hem de tolerar sense protestar els luxes a càrrec nostre i els sous vitalicis per uns anys de feina, sinó que alguns espavilats també troben normal que els paguem els regalets, permetem l’amiguisme, els càrrecs de confiança, ens divertim amb escàndols de tota mena, ens prenguem seriosament campanyes que insulten la intel•ligència, entenguem i acatem decisions preses per electoralisme i no per responsabilitat i, per si fos poc, es va instal•lant una manera de fer que m’enerva: ens les seves argumentacions tot s’hi val, poden dir qualsevol cosa, fer la contrària i trobar que hi ha una perfecta relació causa efecte. Poden dir imbècil a una persona i després matisar-ho dient que imbècil, en la sentència que contenia l’adjectiu, aquest no significava imbècil. Perdoneu però m’he perdut. Com es pot defensar alhora que es retalla i que es millora la qualitat de l’ensenyament públic? Com es pot defensar la sanitat pública dient a la gent que vagi a la privada? Com es pot no fer res després que més d’un milió de persones surtin al carrer? Estic fart de combregar amb rodes de molí. No hi ha manera de sortir d’aquí. Ni Sòcrates s’havia enfrontat a un sofisme tan pervers. Comença un alt grau de desafecció, no aquella mica que ha estat sempre normal, no, molta, moltíssima desafecció, fins i tot ràbia. Cada cop hi tenim menys a perdre, ara ja ens toquen el voraviu i per fi a Madrid, a Barcelona i on la gent vulgui, els més valents comencen a no callar, a no només quedar-se a casa sense voltar, sinó a expressar, a manifestar que el sistema no funciona, que els encarregats de fer-lo anar no són del seu gust i que cal buscar alternatives, millorar el sistema. Ara ja sé què volen aquesta gent. Mai a la història la humanitat havia tingut tantes oportunitats de viure bé, mai hi havia hagut tanta riquesa però mai havia estat tant mal repartida. Doncs se sent un clam contra els que s’ho queden tot i sembren misèria. Això és el que volen: igualtat, llibertat i fraternitat. Però això no ho teníem des del segle XVIII?

Reacció política: estem molt d’acord amb algunes coses que diuen aquesta gent però prohibim les manifestacions, que el dia 21 de maig es dia de reflexió preelectoral (i no ens fotessin el xiringuito enlaire). Collonut. Us sona això? Podran dir el que vulguin apel•lant a no sé quines lleis, però si el poder per fer les lleis emana del poble, quina mena de lleis són les que en reprimeixen la manifestació pacífica de la seva voluntat? I la pregunta que ara em faig és: què volen aquesta gent que manen d’aquesta manera? (per cert, si feu servir la vella tonada per cantar el verset veureu que hi encaixa a la perfecció) I com que he escrit això més amb el fetge que amb el cap, només se m’ocorre una altra cançó per cloure aquesta descàrrega tensional: LA GENT VOL VIURE EN PAU I A QUATRE DESGRACIATS NO ELS DÓNA LA GANA. SENYORS QUE MANEU TANT: SI ESCOPIU AL CEL US CAURÀ A LA CARA!

Jo també estic indignat.


Autor/a del comentari: Alba - Data: 20/05/2011

Havia de ser jo la primera, oi?

Jo estic descansada perquè per fi, alguna cosa es mou. No era creible, que tot anés com anava, i ningú protestés, ni aixequés la veu.
El que m'agrada d'aquesta revolta (pq ja es pot dir així, oi?), és el que molta gent l'espanta o la tira enrera, que és el fet de que sigui tant diversa, tant abstracte, i que l'únic que unieixi és el sentit comú, entès literalment.
Amb el manifest de Madrid, en la majoria de coses estic d'acord, i en alguna no, però el que em fa creure en aquest moviment, és les ganes d'alçar-se, de buscar alternatives, de protestar, del dret a la pataleta, del creure que la població per si mateixa, pot.

Ja estic buscant el dia per anar-hi...

http://www.youtube.com/watch?v=HSS7J3lhRWA&feature=player_embedded

Club de lectura (juliol - agost - setembre 2011)
Club de lectura (juliol - agost - setembre 2011)
Els Indignats
Els Indignats
Club de lectura (abril - maig - juny 2011)
Club de lectura (abril - maig - juny 2011)
Club de lectura (gener - febrer - març 2011)
Club de lectura (gener - febrer - març 2011)
Club de lectura (octubre - novembre - desembre 2010)
Club de lectura (octubre - novembre - desembre 2010)
Club de lectura (juny - juliol - agost 2010)
Club de lectura (juny - juliol - agost 2010)
Club de lectura (març - abril - maig 2010)
Club de lectura (març - abril - maig 2010)
Club de lectura (gener - febrer 2010)
Club de lectura (gener - febrer 2010)
Club de lectura (4t trimestre del 2009)
Club de lectura (4t trimestre del 2009)
Club de lectura (3r trimestre del 2009)
Club de lectura (3r trimestre del 2009)
Els valors
Els valors
Progrés i sostenibilitat
Progrés i sostenibilitat
Lost (<em>Perdidos</em>): comentem la sèrie
Lost (Perdidos): comentem la sèrie
FaceBook, la nova manera moderna i de moda de perdre el temps
FaceBook, la nova manera moderna i de moda de perdre el temps
Integració a través de la separació
Integració a través de la separació
Discussions literàries
Discussions literàries
L'educació està fatal? O són les famílies?
L'educació està fatal? O són les famílies?
Cagum el Pare Noel!
Cagum el Pare Noel!
Violència de gènere
Violència de gènere
No tindràs casa en la puta vida!
No tindràs casa en la puta vida!
Windows Vista? XP? Línux? Mac OSX?
Windows Vista? XP? Línux? Mac OSX?
Dependència o independència de Catalunya
Dependència o independència de Catalunya
   
 
(c) 2007-2024 logo xelu.net | : 29/03/2024 | Facebook | Instagram BitWorks

Creative Commons License
Aquesta web i tots els seus continguts
estan sota una llicència Creative Commons.