xelu.net
 
assaig (12)
club de lectura (10)
còmic (5)
:: 20th Century Boys (3 comentaris)
:: 21st Century Boys (1 comentaris)
:: Bone Lejos de Boneville (1 comentaris)
:: El Arte de Volar (0 comentaris)
:: Preacher (1 comentaris)
literatura juvenil (25)
novel·la (167)
 
top 10 visites llibres
:: Tot el que podríem haver (45236 visites)
:: La Biblia de barro (34053 visites)
:: The Knife of Never Letting (30392 visites)
:: Cometas en el cielo (30289 visites)
:: Els homes que no estimaven (29690 visites)
:: El noi del pijama de ratll (29546 visites)
:: El castell de vidre (29478 visites)
:: El club eròtic dels dimar (29281 visites)
:: La mecànica del cor (29231 visites)
:: L'illa del tresor (28809 visites)
 
BitWorks - Disseny web, allotjament web (hosting), disseny gràfic, programació, bases de dades i venda de material informàtic
 
PARTICIPA A XELU.NET
xelu.net >> àgora 2.0 >> llibres (219 llibres disponibles) >> Robopocalypse (Knopf Doubleday, 2011)
àgora 2.0: cuina | jocs | llibres | música | cinema i tv | teatre | materials | rutes | fòrum | qui és qui?
Robopocalypse (Knopf Doubleday, 2011)

Autor/a del llibre: Daniel H. Wilson

08/07/2011
Autor/a de l'aportació:
Miquel Codony

Aquest llibre ha rebut 20945 visites

Robopocalypse (Knopf Doubleday, 2011)
sinòpsis
biografia de Daniel H. Wilson
opinió
enllaços
Afegir comentari afegir un comentari
els vostres comentaris (0 comentaris)
l'últim per llegir
PARTICIPA A XELU.NET

sinòpsis
En un futur proper, els robots han fet que les nostres vides siguin molt més còmodes: netegen les nostres cuines, condueixen els nostres cotxes i lluiten a les nostres guerres... fins que una inteligència artificial enterrada a milers de metres de profunditat sota la superfície gelada d'Alaska els converteix en eficients assassins.

biografia de Daniel H. Wilson
Daniel H. Wilson va néixer a Tulsa, Oklahoma, EE.UU el 6 de Març de 1978. Va estudiar Ciències Informàtiques a la Universitat de Tulsa al 200 i es va especialitzar en Robòtica i en Aprenentage de Sistemes Artificials, doctorant-se en Robòtica al 2005 a la Universitat de Carnegie Mellon.
Ha escrit els següents llibres:

  • How To Survive a Robot Uprising: Tips on Defending Yourself Against the Coming Rebellion, humor (New York: Bloomsbury, 2005)

  • Where's My Jetpack?: A Guide to the Amazing Science Fiction Future That Never Arrived, humor (New York: Bloomsbury, 2007)

  • How To Build a Robot Army: Tips on Defending Planet Earth Against Aliens, Ninjas, and Zombies, humor (New York: Bloomsbury, 2008)

  • The Mad Scientist Hall of Fame: Muwahahaha!, humor (New York: Citadel, 2008)

  • The Nostalgist, fiction (Tor.com, 2009)

  • Bro-Jitsu: The Martial Art of Sibling Smackdown, humor (New York: Bloomsbury Children's, 2010)

  • A Boy and His Bot, fiction (New York: Bloomsbury Children's, 2011)

  • Robopocalypse, techno thriller (New York: Doubleday, 2011)

  • AMP, techno thriller (New York: Doubleday, 2013)


enllaços

No hi ha enllaços per a aquest llibre


opinió
En l'àmbit de la literatura de ciència ficció, apadrinat per l'Steven Spielberg (el coneixeu? Aquell senyor que fa pel·lícules?) que va decidir convertir-lo en pel·lícula abans de que es publiqués el llibre, Robopocalypse està sent un dels blockbusters de la temporada. Seguint el format del World War Z de'n Max Brooks, Daniel H. Wilson ha explica la guerra entre la humanitat i els robots a travès d'una sèrie d'episodis independents que poc a poc van confluïnt en el final (que també és el principi) del llibre.
Ambientat en un futur proper, Robopocalypse comença al final de la darrera batella de la guerra, amb la humanitat victoriosa i el descobriment que fa Cormac Wallace, soldat de l'exèrcit humà, quan troba un dispositiu que ha fet de caixa negra durant tota la durada de l'alçament robòtic, registrant a travès de medis diversos un seguit d'episodis que en Cormac (protagonista de molts d'ells) decideix explicar a la humanitat (és a dir, a nosaltres).
Aquest artifici dona peu a un seguit de relats que comença amb el naixement d'Archos, la inteligència artificial que utilitzarà el seu domini dels sistemes informàtics, hiperconnectats a nivell planetari, per tal de destruïr la societat dels humans. No puc parlar de World War Z perquè no l'he llegit, però sembla un referent clar. Altres referents evidents de la cultura popular són l'alçament robòtic de l'Skynet a la sèrie de pel·lícules de Terminator i la de les màquines a Matrix. A la pràctica, però, en el que més he pensat jo ha estat en els relats de robots de l'Isaac Asimov, sense arribar a la qualitat d'aquests. La meva experiència (audio)lectora de Robopocalypse ha estat molt agredolça i, en definitiva, crec que és una lectura molt menor i que té molts números per a ser superat per la pel·lícula (ens trobem aqui l'any vinent i ho comprovem).
He de dir que durant tota la primera part de la novel·la m'ho vaig passar d'allò més bé. L'estructura de contes funcionava perfectament i aconseguia una diversitat de to que m'agradava molt. Arribada l'hora zero, però, què és com la novel·la anomena al moment en que es produeix l'alçament definitiu, simultani i mundial dels maleïts robots, l'argument comença a fer aigües i es converteix en un seguit de batalletes que a mi m'interesaven més aviat poc. Em quedo amb la primera part, els relats dels primers incidents aïllats amb màquines individuals que donen lloc a petits contes impactants molt interesants, el millor del llibre. A partir d'aleshores, però, la història comença a omplir-se de casualitats massa oportunes i es fa un tractament massa antropomòrfic dels robots (i ara permeteu que em contradigui i us digui que el robot més antropomòrfic de tots, None Oh Two, és un dels millors personatges de la novel·la, però tot i així). També hi ha una falta total de sorpreses i la que s'intenta es veu massa a venir perquè funcioni. Però sobretot, el que per a mi enfonsa definitivament la novel·la, és que aquesta història demanava èpica a crits i mai aconsegueix reflectir aquesta emoció ni l'autèntica escala de l'història. Al final, sembla que la guerra la facin quatre paios i a sobre la guanyin. En Daniel H. Wilson no passa de ser un escriptor mediocre i tampoc pot salvar el llibre a força d'estil.
Com sempre, m'agrada donar una volta per l'internet i veure que li ha semblat a la gent. En aquest cas hi ha de tot, desde aquells que han al·lucinat pepinos (i que m'han convençut de llegir-lo) fins als altres, com jo mateix, que el consideren insuficient, amb alguna opinió més intermitja. Per a mi ha estat una decepció perquè el llibre comença molt fort i es queda en esforç desaprofitat. Li poso un bé justet i aniré a veure la peli de l'Spielberg amb moltes ganes.
Afegir comentari afegir un comentari
COMENTARI:
SIGNATURA:
EMAIL: (si vols rebre actualitzacions dels nous comentaris)
   
   
 
   
 
els vostres comentaris (0 comentaris)
Estem esperant els vostres comentaris...

l'últim per llegir
Una columna de fuego
Una columna de fuego
Les Cròniques del Déu Coix
Les Cròniques del Déu Coix
Una família fora de sèrie
Una família fora de sèrie
Joyland
Joyland
El papiro de Saqqara
El papiro de Saqqara
El club Dumas
El club Dumas
El invierno del mundo
El invierno del mundo
Basura
Basura
Victus (La Campana, 2012)
Victus (La Campana, 2012)
El confident dels reis
El confident dels reis
Cincuenta sombras más oscuras
Cincuenta sombras más oscuras
Cincuenta sombras de Grey
Cincuenta sombras de Grey
La canción de los Maories
La canción de los Maories
En el país de la nube blanca
En el país de la nube blanca
Les Ombres Errants
Les Ombres Errants
Dante y su obra
Dante y su obra
Lliures o morts
Lliures o morts
Jo Confesso (Ed. Proa, 2011)
Jo Confesso (Ed. Proa, 2011)
Le miroir d'Aimengart
Le miroir d'Aimengart
El món d'Homer
El món d'Homer
   
 
(c) 2007-2020 logo xelu.net | Última actualització: 10/08/2020 | Facebook | Twitter BitWorks

Creative Commons License
Aquesta web i tots els seus continguts
estan sota una llicència Creative Commons.