xelu.net
 
assaig (12)
club de lectura (10)
còmic (5)
:: 20th Century Boys (3 comentaris)
:: 21st Century Boys (1 comentaris)
:: Bone Lejos de Boneville (1 comentaris)
:: El Arte de Volar (0 comentaris)
:: Preacher (1 comentaris)
literatura juvenil (25)
novel·la (167)
 
top 10 visites llibres
:: No Country For Old Men (97773 visites)
:: Harry Potter The Deathly H (97509 visites)
:: Un mundo sin fin (97407 visites)
:: Travels in the Scriptorium (97221 visites)
:: El celler (97097 visites)
:: Lord of the Flies (94352 visites)
:: A Feast For Crows (Festín (94224 visites)
:: A Clash of Kings (Choque d (94175 visites)
:: Sayonara Barcelona (94028 visites)
:: Em dic Mireia (i el meu co (93911 visites)
 
BitWorks - Disseny web, allotjament web (hosting), disseny gràfic, programació, bases de dades i venda de material informàtic
 
PARTICIPA A XELU.NET
xelu.net >> àgora 2.0 >> llibres (219 llibres disponibles) >> Warchild
: | | | | | | | |

Warchild

Autor/a del llibre: Karin Lowachee

03/07/2010
Autor/a de l'aportació:
Miquel Codony

Aquest llibre ha rebut 91903 visites

Warchild
sinòpsis
biografia de Karin Lowachee
opinió
Afegir comentari afegir un comentari
els vostres comentaris (0 comentaris)
l'últim per llegir

sinòpsis
La nau mercant Mukudori és tot el món que en Jos ha conegut durant els seus vuit anys de vida, fins que un famós pirata destrueix la nau, assassina els adults i transforma els nens en esclaus. Així comença una desesperada odisea de terror i fugida que porta en Jos més enllà de l'espai conegut i al mon dels strits, els alienígenes enemics de la terra. Si vol sobreviure, el nen haurà d'esdevenir una arma vivent i un mestre espia. Però cap entrenament podrà protegir a en Jos al mig d'una guerra a la que totes les esperances poden ser una mentida mortal, i cadascuna de les seves amistats pot amagar una traïció letal. I mentrestant, en Jos s'haurà d'enfrotar a la prova més difícil de la seva vida i trobar el seu propi lloc.

biografia de Karin Lowachee
Karin va néixer a Guyana, Sud Amèrica, va créixer a Canadà i va treballar al Pol Nord. WARCHILD, la seva primera novel·la, va guanyar el Premi Warner Aspect per a primeres novel·les al 2101. Tant WARCHILD com CAGEBIRD (la seva tercera novel·la) van ser finalistes pel premi Philip K. Dick Award. CAGEBIRD va guanyar el premi Prix Aurora Award a Millor Novel·la Llarga en Anglès de 2006 i el Spectrum Award del mateix any. La seva segona novel·la, BURNDIVE, va debutar al 7é lloc de la llista Locus de Bestsellers. Els seus llibres s'han traduït al Francès, a l'Hebreu i al Japonès. La seva darrera novel·la novel·la, inspirada en la seva vida a l'àrtic, és l'obra de fantasia THE GASLIGHT DOGS, publicada a l'Abril de 2010 per Orbit Books USA.

No hi ha enllaços per a aquest llibre


opinió
Warchild és la primera novel·la de Karin Lowachee. Va ser publicada al 2002, va guanyar el premi Warner Aspect a Primera Novel·la d'aquell any, que intenta(va) trobar noves veus originals en l'àmbit de la ciencia ficció, i va ser finalista del premi Philip K. Dick. Posteriorment l'autora va publicar Cagebird i Burndive, ambientades també en el mateix univers de Warchild i molt ben rebudes per la crítica (romanguin atents als seus monitors i aviat veuran les crítiques corresponents a xelu.net).
Warchild transcorre a les portes del segle XXIII, en un univers en guerra entre els humans i una raça d'alienigenes coneguda com els striviirc-na. La novel·la comença a l'espai, quan una nau pirata està atacant a la nau mercant Mukudori, a on viu el nen de 8 anys Joslyn Musey, protagonista i narrador de la història. En aquest atac són assassinats tots els adults de Mukudori i tots els nens són segrestats pels pirates, que pretenen vendre'ls com a esclaus o utilitzar-los pel seu "gaudiment" personal. A partir d'aqui acompanyarem a en Joslyn al llarg de la seva lluita per controlar la seva pròpia vida.
La història té un component d'acció molt important, sobretot a partir de la segona meitat del llibre. Durant la primera meitat, en canvi, el motor de l'història el trobem a les converses entre en Joslyn i els diferents personatges que van influïnt en la seva vida, mentres que l'acció és un aspecte bastant secundari. En qualsevol cas, el ritme sempre és trepidant i el subtext de la història és bastant violent i tirant a cruel, donant lloc a una reflexió molt interesant sobre el paper dels nens als conflictes bèlics. Com ja passava a The Gaslight Dogs, l'únic altre llibre de Karin Lowachee que he llegit, aquesta història està totalment desprovista de sentit de l'humor.

L'ambientació és molt interesant, si bé no és res que no s'hagi vist abans en el món de la ciència ficció. Si m'ho pregunteu i teniu els referents pertinents, el món de Warchild combina la militarització de la societat de Starhip Troopers, l'alienació dels diferents col·lectius humans de The Forever War i la brutalitat que suposa la guerra pels infants de Ender's Game. Tot i així l'univers que dibuixa captiva, els detalls estan molt cuidats, i és un vehicle perfecte per a l'història que explica la novel·la, que en realitat sembla més interesada en explicar la complicada psicologia de'n Joslyn que en l'argument pròpiament dit. És una història que funciona molt bé i és difícil resistir l'impuls de llegir un capítol més abans de donar per acabada la jornada. En Joslyn és un personatge brutal i complexe, ple d'uns més que justificats ressentiment i desconfiança envers tots els adults que l'envolten. És un personatge molt ben construït per a provocar una gran antipatia i molta compassió al mateix temps, i, per a mi, les reaccions que provoca en el lector són el gran mèrit que té aquesta novel·la. D'altra banda, el llibre està ple de personatges secundaris molt interesants i plens de matisos.

No es pot parlar de Warchild sense esmentar el peculiar estil en el que està escrit. La primera part de la novel·la, en la que expliquen la infància de'n Joslyn a mans dels pirates, està escrita en segona persona, aconseguint provocar una identificació molt forta amb el lector. Hi ha una altra part narrada, de forma més convencional, en primera persona en passat, i una enigmàtica part final narrada en primera persona i en present, aconseguint així augmentar al màxim el grau de suspens de la novel·la en ple climax final, doncs de sobte tot és possible i evita el problema de moltes novel·les escrites en primera persona, que és saber que el protagonista no pot morir. L'autora té voluntat d'estil i, a jutjar per la seva darrera novel·la, la capacitat de fer realitat aquesta voluntat. Tot i que aquests canvis en la veu narrativa poden ser considerats un artifici més aviat trampós, per una vegada la finalitat justifica els mitjans i, en aquest cas, el malabarisme aconsegueix manipular l'atenció de l'autor de maneres ben curioses i eficaces.

M'ha agradat molt llegir aquests primers, potents i extremadament addictius passos de l'autora de The Gaslight Dogs, una de les novel·les de gènere fantàstic més interesants i originals dels darrers anys i, probablement, la millor de 2010. Tot i que, com d'altra banda era d'esperar, aquests primers passos no assoleixen els nivells de virtuosisme de la seva darrera novel·la, si us agrada la ciencia ficció (i més encara si us agrada el subgènere de la ciencia ficció militar) Warchild és extremadament recomanable i és mereix al menys 4 de les 5 estrelletes d'Anobii. Cosa que és un problema, doncs ningú l'ha traduït al castllà (no diguem al català, l'idioma que no sap què és la ciència ficció). Us recomano l'esforç.
Afegir comentari afegir un comentari
COMENTARI:
SIGNATURA:
EMAIL: (si vols rebre actualitzacions dels nous comentaris)
   
   
 
   
 
els vostres comentaris (0 comentaris)
Estem esperant els vostres comentaris...

l'últim per llegir
Una columna de fuego
Una columna de fuego
Les Cròniques del Déu Coix
Les Cròniques del Déu Coix
Una família fora de sèrie
Una família fora de sèrie
Joyland
Joyland
El papiro de Saqqara
El papiro de Saqqara
El club Dumas
El club Dumas
El invierno del mundo
El invierno del mundo
Basura
Basura
Victus (La Campana, 2012)
Victus (La Campana, 2012)
El confident dels reis
El confident dels reis
   
 
(c) 2007-2022 logo xelu.net | : 05/12/2022 | Facebook | Instagram BitWorks

Creative Commons License
Aquesta web i tots els seus continguts
estan sota una llicència Creative Commons.