logo xelu.net
Separador

Pastís de galetes

Autor/a de l'aportació:
Ester Riera

 

: 40 minuts
: fàcil
: econòmic
: pastissos

Pastís de galetes
 
 
200 gr. de sucre
200 gr de mantega
5 rovells d'ou
1 culleradeta petita de conyac
1 tassa de cafè
Galetes torrades quadrades (tipus Maria Dorada)
Xocolata ratllada

 
Passarem el sucre pel molinet per deixar-lo ben fi (ja que així costa molt menys de fer la barreja), seguidament el posarem juntament amb la mantega, els rovells d'ou i el conyac, en un plat fons, o vol, per poder-ho treballar. Amb una forquilla ho anirem barrejant fins aconseguir una pasterada ben fina. Si tenim la Thermomix, podem fer la barreja amb la papallona a vel. 2 direcció inversa durant 2 minuts aproximadament, o fins que veiem que la pasterada queda ben fina. (NO INTENTEU FER LA BARREJA AMB EL TÚRMIX, LLAVORS NO S'AGUANTA EL PASTÍS)


Seguidament anirem sucant les galetes al cafè (que estigui ja ben fred) i l'empastifarem amb la pasterada un cantó de la galeta. Anirem col·locant les galetes de costat fent una fila(es poden fer dues files i ajuntar-les). Reservarem pasta per cobrir tot el pastis, ja acabat per sobre i per els costats, seguidament el tornarem a cobrir, aquest cop de la xocolata ratllada. Ha de quedar tot cobert.. Es pot adornar amb cireres en almívar.


Deixeu-lo reposar a la nevera al menys 6 hores. Per servir, haureu de tallar el pastis al biaix, així quedaran les línies de les galetes i la pasta.
Us he de dir que és un pastis molt dolç i atipa molt. Que vagi de gust!

 

(c) 2007-2020 logo xelu.net| Design by: logo BitWorks