xelu.net
 
assaig (12)
club de lectura (10)
còmic (5)
:: 20th Century Boys (3 comentaris)
:: 21st Century Boys (1 comentaris)
:: Bone Lejos de Boneville (1 comentaris)
:: El Arte de Volar (0 comentaris)
:: Preacher (1 comentaris)
literatura juvenil (25)
novel·la (167)
 
top 10 visites llibres
:: Tot el que podríem haver e (41545 visites)
:: La Biblia de barro (30888 visites)
:: Cometas en el cielo (27388 visites)
:: Els homes que no estimaven (26888 visites)
:: El castell de vidre (26803 visites)
:: El club eròtic dels dimart (26748 visites)
:: El noi del pijama de ratll (26681 visites)
:: La mecànica del cor (26412 visites)
:: El pont dels jueus (26052 visites)
:: El quart Reich (25911 visites)
 
 
PARTICIPA A XELU.NET
xelu.net >> àgora 2.0 >> llibres (219 llibres disponibles) >> Dime quién soy
àgora 2.0: cuina | jocs | llibres | música | cinema i tv | teatre | materials | rutes | fòrum | qui és qui?
Dime quién soy

Autor/a del llibre: Júlia Navarro

24/07/2010
Autor/a de l'aportació:
Xevi Vilardell Bascompte

Aquest llibre ha rebut 22486 visites

Dime quién soy
sinòpsis
biografia de Júlia Navarro
opinió
enllaços
Afegir comentari afegir un comentari
els vostres comentaris (0 comentaris)
l'últim per llegir
PARTICIPA A XELU.NET

sinòpsis
Un jove periodista és contractat per reconstruir la història d'Amelia Garayola, la seva besàvia. Amb aquesta excusa i fil conductor se'ns explica la història d'aquesta dona i d'una època, començant amb la Guerra Civil Espanyola, seguint amb la Segona Guerra Mundial i passant per la guerra freda posterior. La vida d'Amelia no deixa indiferent a ningú i serveix per fer un bon repàs a la història contemporània del vell continent.

biografia de Júlia Navarro
Júlia Navarro va néixer a Madrid l' any 1953 i ha treballat al llarg de la seva carrera en la premsa escrita, a la radio i a la televisió. Amb la seva primera novel.la La Hermandad de la Sábana Santa va arribar als primers llocs en la venta d' exemplars dintre i fora d' Espanya. Amb la seva segona novel.la, La Biblia de Barro, li va confirmar el seu èxit públic i crític. Aquest dos llibres han venut molts exemplars han venut uns dos milions de exemplar aproximadament en tot el món. També es l' autora de llibres d' actualitat política com Entre Felipe y Aznar, La izquierda que viene i Señora Presidenta

enllaços

>> Web de l'autora


opinió
Abans de començar a destripar el llibre m'agradaria aclarir que en conjunt m'ha agradat molt. He llegit els tres llibres anteriors de l'autora i en tots ells la sensació d'estar devorant pàgines ha estat ben present. O sigui que abans de començar a llegir aquest la meva predisposició ja era positiva (això ha influenciat? penso que cada cop menys...).

El llibre explica dues històries paral·leles: una de central amb la vida d'Amelia Garayola i l'altre la de l'investigador que va descobrint totes les peripècies de la seva besàvia. Val a dir que una de les dues falla i fort i sort que és la segona (la més secundària). El periodista/investigador no té res de les dues coses. és un fracassat com a periodista en la seva carrera professional i pel què sembla o se'n dedueix de la relació amb la seva família és bastant el què jo en dic un bala perduda. La sort que té és que li paguen molts diners per fer aquesta investigació i que li deixen tot mastegat. És aquí on la història sorprèn al principi i avorreix ja de seguida: no ha de fer cap esforç, una pista li porta a la següent, la gent el va guiant i l'única cosa que queda palesa és que es passa uns mesos viatjant pel món sense fer gaire res amb les despeses pagades. És molt poc creïble i com ja he dit avorreix.

La segons història, i la que ocupa bona part del llibres (més del 90%) és la que per mi està més ben construïda. El personatge d'Amelia és el que està més ben treballat. M'agradaria que fessin una pel·lícula de la novel·la per posar cara al personatge d'Amelia, ja que es repeteix durant tot el llibre que és una persona amb una bellesa etèria, fràgil i que, traduït al pla mortal, que porta de cul a tots els homes. Pels que ja hem passat l'adolescència (o això ens agradaria creure) és difícil posar-se a la pell de la jove Amèlia i compartir les decisions que va prenent al principi de la novel·la, ja que són molt impulsives, poc racionals i bàsicament et posen dels nervis. El personatge però, va evolucionant a garrotades (mai més ben dit), cap a una persona més madura i més freda (per força). L'amor i les creences ideològiques la faran anar de cul i decisions molt mal preses en la joventut marcaran tota la seva vida. També val a dir que una Amelia amb el cap ben moblat no dóna lloc a cap novel·la. La resta de personatges és poden considerar tots secundaris, tot i que n'hi ha uns quants, els més propers a ella (sobretot els seus amors) que marquen èpoques diferents a la història.

El ritme de lectura és bo, tot i que cal reconèixer que li sobren ben bé 300 pàgines de les 1100 que té el llibre. En algunes situacions l'autora es recrea innecessàriament i s'arriba a fer pesada (com la relació d'Amelia amb el seu fill). Però en línies generals el ritme es porta bé i si no et fa res menjar una mica de palla el llibre és excel·lent.

Recomanable a tothom, això si el llibre és llarg i pesa, no us vull enganyar. Júlia Navarro, amb aquest llibre, ja s'ha convertit amb l'autora espanyola que més m'agrada amb diferència i que demostra que no només a Estats Units es poden fer grans novel·les. Per cert, segur que en sortiria una bona pel·lícula (o una bona sèrie) de la novel·la.
Afegir comentari afegir un comentari
COMENTARI:
SIGNATURA:
EMAIL: (si vols rebre actualitzacions dels nous comentaris)
   
   
 
   
 
els vostres comentaris (0 comentaris)
Estem esperant els vostres comentaris...

l'últim per llegir
Una columna de fuego
Una columna de fuego
Les Cròniques del Déu Coix
Les Cròniques del Déu Coix
Una família fora de sèrie
Una família fora de sèrie
Joyland
Joyland
El papiro de Saqqara
El papiro de Saqqara
El club Dumas
El club Dumas
El invierno del mundo
El invierno del mundo
Basura
Basura
Victus (La Campana, 2012)
Victus (La Campana, 2012)
El confident dels reis
El confident dels reis
Cincuenta sombras más oscuras
Cincuenta sombras más oscuras
Cincuenta sombras de Grey
Cincuenta sombras de Grey
La canción de los Maories
La canción de los Maories
En el país de la nube blanca
En el país de la nube blanca
Les Ombres Errants
Les Ombres Errants
Dante y su obra
Dante y su obra
Lliures o morts
Lliures o morts
Jo Confesso (Ed. Proa, 2011)
Jo Confesso (Ed. Proa, 2011)
Le miroir d'Aimengart
Le miroir d'Aimengart
El món d'Homer
El món d'Homer
   
 
(c) 2007-2019 logo xelu.net | Última actualització: 22/08/2019 | Facebook Twitter | BitWorks

Creative Commons License
Aquesta web i tots els seus continguts
estan sota una llicència Creative Commons.